Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Stephanie Vahlkamp 8 4

Koffie voor de buurt

Marcos Desta heeft sinds 2007 een koffiewinkel op de Czaar Peterstraat. Toen hij hier in 1987 kwam als vluchteling ging hij eerst studeren. Nu heeft hij Kaffa, een hippe koffiewinkel.
Voor Marcos staan kwaliteit en het contact met de klant bovenaan!

Marcos Desta is eigenaar van ‘Kaffa Koffie- en Theewinkel’. In 1987 is hij als vluchteling naar Nederland gekomen. Hij heeft eerst de Nederlandse taal geleerd en daarna HEA bedrijfskunde gedaan. Vervolgens heeft hij voor een accountancybureau gewerkt.

Twee jaar geleden heeft Marcos zijn winkel geopend. Marcos is opgegroeid in Ethiopië en had daar bij zijn huis een koffiestruik. Daardoor weet hij veel van koffiebonen en is het voor hem een makkelijk product om hier op de markt te brengen. Hij kan klanten dan ook goed adviseren over koffieproducten.

In de winkel worden koffie, thee, kussens, handgeweven sjaals en Ethiopische muziek verkocht. Marcos is erg trots op ál zijn producten! Hij koopt alleen het allerbeste in en kwaliteit is dan ook heel belangrijk voor hem. In Ethiopië doet hij inspiratie op en tijdens zijn laatste verblijf daar heeft hij weer veel dingen besteld.

De klanten in zijn winkel komen veelal uit de buurt. Marcos kent ze erg goed en voelt zich zeer verbonden met de buurt. “Het voelt echt als een dorp”, aldus Marcos. Hij is vaak actief bezig in de buurt en serveert tijdens buurtfeesten regelmatig een lekker bakkie koffie.

Eén van de leukere dingen van zijn werk vindt hij om een ‘haastige’ klant even rustig te laten zitten, een kopje koffie te laten proeven en wat te kletsen. Hij vindt dat het niet alleen om verkopen gaat, maar vooral ook om het contact met de klant! Daardoor geniet hij erg van zijn werk.

Reacties (2)

Lekkere koffie, en zo dichtbij

Wij kopen onze koffie bij Kaffa. Kaffa zit bij ons in de straat en als de koffie ineens op is kan ik zo mijn dochter langssturen om nieuwe te halen. De eigenaar kent ons en weet precies welke soort en welke maling wij nodig hebben. Fijn winkeltje!

Titia Koerten
,
17 mei 2010,21:43

Blij met Marcos

Marcos heeft zijn winkel in de Czaar Peterstraat, net als ik. De winkeliers in de straat zijn niet hardcore ondernemer, we steunen elkaar zoveel we kunnen. We verkopen elkaars produkten, omdat we elkaar zo leuk vinden.

Ton de Boer
,
25 sept 2009,17:24
Reacties (2)