Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Hedda van Rozelaar 8 2

Oudste familiezaak in Geuzenveld/Slotermeer?

In de Burgemeester Van Leeuwenlaan is Nico de Jong, eigenaar van De Jong Sigarenmagazijn, aan het woord. Zijn ouders trouwden op 4 januari 1955 en openden hun zaak de dag erna. Nico: “Dit was toen de eerste winkel in de straat, met later Drogisterij Rab."

“Wij zijn in deze buurt opgegroeid en hier blijven wonen. Je ging naar de Lourdesschool, de Maris Stella en daarna naar de Katholieke MEAO. Mijn vrouw Karin komt ook uit deze buurt. Haar ouders runden de kaaszaak “Strijk” op het Confuciusplein.

Een herdershond kijkt nieuwsgierig even boven de toonbank uit. Dat mag dus niet maar het is net of hij ook een duit in het zakje wil doen: “Ik ben er ook en ik hoor alles!” Hij is er trouw elke dag maar zijn baas ziet hem zeker niet als waakhond, meer als gezelschap.

De buurt en de bewoners vindt Nico nog steeds leuk en gezellig, ondanks de vijf overvallen in de tijd dat hij alleen in de zaak staat. “Je kent elkaar en je vertrouwt elkaar! En dat waren waarschijnlijk geen gewone buurtbewoners, hoor, maar het is wel zo dat je toch meer op je hoede bent als er iemand binnenkomt die toevallig erg lijkt op de overvallers van enkele weken geleden. Die rotjongens denken er niet aan, wat ze aanrichten en dat is kwalijk.

Ook wij hebben genoeg rotte appels in de mand maar over het algemeen gaan we goed met elkaar om ook al moet je alles scherp in de gaten houden.

In de tijd van mijn vader stond de geldwagen van de P.T.T./het postagentschap gewoon voor de deur in te laden en niemand dacht er wat van. Nu is dat ondenkbaar natuurlijk maar in die tijd werd er ook wel gegapt. Het leuke blijft toch het contact met de mensen.”

Behalve begrip en vriendelijkheid wordt ook nog uithoudingsvermogen van de winkelier gevraagd. De openingstijden zijn van 07.15 uur tot 18.00 uur maar tijdens ons gesprek na sluitingstijd haasten zich nog enkele klanten naar binnen voor een snelle aankoop. En ze worden kalm en vriendelijk bediend want zo vader, zo zoon en die heeft het vast weer doorgegeven aan zijn dochters Nicole en Sandy. Nog veel succes gewenst!

Reacties (1)

kerst en nieuwjaarswens

Hallo Karin en Nico,

Vandaag jullie kerstkaart ontvangen , maar helaas kunnen wij jullie adres niet vinden , ik hoop dat dit nog wel aankomt .
Gaat alles goed met jullie , zijn jullie al een beetje gewend zo zonder zaak .

Van ons ook een fijne kerst en een heel gelukkig en gezond 2010.

Hopelijk zien we jullie dan weer een keer volgend jaar .

Groeten , Elly en Charles.

Elly en Charles
,
21 dec 2009,20:40
Reacties (1)