Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Een pareltje van een hobbywinkel op het Kastanjeplein

Hand made Heaven

1 jan 2006 - 1 jan 2013
/

Hobbywinkel, ‘Hand made Heaven, met creatieve materialen, workshops kadootjes en creatieve ontwerpen.

Op het Kastanjeplein, ‘het beste plein van Amsterdam’ (Witman en De Haan, 2010), bevindt zich een pareltje van een hobbywinkel.

Er heerst rust op het Kastanjeplein. Eigenaresse van ‘Hand made Heaven’, Twirre van Kraaijenoord (1962) straalt ook rust uit. Tussen allerhande creatieve en kleurrijke materialen, zoals klei, verf, kralen en wol, zit Twirre een bolletje garen op te winden.
7 Jaar geleden betrok ze dit hoekpand uit 1879 en toverde zij de blinde vlek met rolluiken en zware luifels om tot een sieraad voor de buurt. Met twee vaste krachten en doorgaans één stagiaire en vele creatievellingen runt zij de zaak, in eerste instantie vooral als buurtwinkel. Maar nu is de winkel wijd en zijd bekend en hebben al 700 lezers zich geabonneerd op haar nieuwsbrief.
Als ‘geboren creatieveling’, interieurstylist en decorateur, standbouwer heeft Twirre een brede creatieve achtergrond. Daarom komen ook veel mensen van buiten de stad, designers en kunstenaars naar de winkel om inspiratie op te doen. Er staat niet voor niets op het winkelraam: ‘winkel voor creatie en inspiratie’.
“Mijn kracht is: modern, eigentijds inspelen op de trends en een breed assortiment”.
In de winkel vind je van alles om te knutselen en handwerken. En, je kunt er ook creatieve cursussen volgen. Iedere eerste donderdag van de maand kun je gratis terecht voor een creatief samenzijn waarbij steeds iemand anders een ‘craft uitleg’ geeft. Je betaalt alleen de materialen en je drankje. Voor de buurkinderen organiseert Twirre jaarlijks een lampionnenloop. Een Turks meisje heeft al tweemaal gewonnen met haar lampionontwerp.
“In Amsterdam zijn geen winkels zoals deze, met zo’n breed assortiment en zo ‘crafty’, zegt Twirre (‘crafty’ : bedreven in handwerk, red.). De winkel was niet voor niets genomineerd voor de eretitel ‘Creatieve Winkel van het jaar 2013’.
Twirre is tevreden en heeft geen plannen om de winkel te veranderen. “Soms denk ik over een andere plek, een winkelstraat met langslopend publiek bijvoorbeeld. Maar, dit is het mooiste plein van Amsterdam. Dit plein en deze winkel passen bij elkaar”.

Reacties (2)

Verhuizing

Hand Made Heaven gaat binnenkort verhuizen (eind april/begin mei 2014).
Zij gaan op de Middenweg verder. Informatie volgt

,
6 mrt 2014,19:27

dhr

Heel interessante winkel

Pietje
,
31 mrt 2013,18:22
Reacties (2)