Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Bloemen in Brazilië

De bloemen en boeketten zijn stijlvoller geworden en het aanbod meer divers, met bijvoorbeeld tropische bloemen, zoals de Paradijsvogelbloem.

“Dit is nét een soort dorpje”, zegt Daniëlle Rossenaar (1968), eigenares van bloemenwinkel 'The Flowery' in winkelcentrum Brazilië.

Op 1 februari 2014 zit Rossenaar 11 jaar in winkelcentrum Brazilië. En dat ze geliefd is met haar prachtige bloemen, dat bewijzen de bijna 1000 steunbetuigingen die zij ontving tijdens haar strijd om hier te blijven.

‘The Flowery’ , die vanaf de Oostelijke Handelskade aan de voorzijde van het winkelcentrum direct te zien was, zit nu een paar meter verder aan de relatief rustige Veemkade. Op zaterdag 25 januari 2014 is de nieuwe winkel feestelijk geopend door portefeuillehouder Nevin Özütok.

Met twee vaste krachten runt Rossenaar de bloemenwinkel met bloemen, planten, bloemstukken, potten en vazen. De vaste klanten weten haar al jaren te vinden en kunnen de verse bloemen waarderen. Vooral de rozen en tulpen zijn in trek. In het weekend heeft ze maar liefst 500 tot 600 rozen van 15 verschillende soorten in de aanbieding.

In de afgelopen elf jaar is niet zozeer het publiek veranderd, als wel het assortiment en koopgedrag. De bloemen en boeketten zijn stijlvoller geworden en het aanbod meer divers, met bijvoorbeeld tropische bloemen zoals de Paradijsvogelbloem en Protea uit Zuid-Afrika.

De toekomstplannen zijn beperkt tot de zomer. Dan zal “The Flowery” de waterkant van de Veemkade opfleuren tot een bloemrijke kade.

Reacties