Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Michel Bührs door Fleur Lis 7 mrt 2014 8 1

Vijf generaties in het slagersvak

“Wij winkeliers, zijn de ogen en oren van de buurt”

Keurslager Michel Bührs (1965) zet vakmanschap van 3 generaties voort. Maar hij is niet alleen vakman in hart en nieren: hij draagt ook zijn steentje bij aan de leefbaarheid en veiligheid van de buurt.

Keurslager ben je niet zomaar. Je moet aan allerlei eisen voldoen en jaarlijks wordt je winkelformule gekeurd. Bührs levert vleesspecialiteiten zoals patés en verschillende soorten filet-americain, belegde broodjes en buitenlands vlees. Rundvlees is zijn specialiteit. Geen gewoon vlees, maar vlees met een verhaal. Hij kan boeiend vertellen over waar zijn vlees vandaan komt en wat er zo bijzonder aan is.

Zijn publiek waardeert dat. De klanten zijn vooral tweeverdieners, mensen uit de buurt. Maar ook mensen van buiten. Dat komt omdat de familie al generaties in dit vak zit. Zijn overgrootvader begon een slagerij in Edam, zijn grootvader in Amsterdam-Oost (Oostenburg). Die winkel verhuisde vóór de Tweede Wereldoorlog met de scheepsbouwers mee naar Tuindorp. Vervolgens begon de vader van Bührs een winkel op het Ananasplein (Noord) en verhuisde daarna naar Banne Buiksloot. Michel Bührs nam in 1991 de zaak van zijn vader over en daarna in 2000 de slagerij in winkelcentrum Brazilië (Oost). Zijn zoon staat in de winkel. De vijfde generatie komt eraan, aldus Bührs.

Het publiek is veranderd. Het is zich veel meer gaan toeleggen op koken, recreatief tafelen met een groter stuk vlees, bijvoorbeeld een lekkere, hele lamsbout. Daar speelt hij op in. In de toekomst zal hij zich blijven specialiseren en bijvoorbeeld andere, buitenlandse vleessoorten gaan aanbieden. Daarnaast wil hij de winkelinrichting vernieuwen. Maar wat onveranderd zal blijven is het persoonlijke contact.

Sociaal als hij is, sponsort Bührs jaarlijks de barbecue bij het Blauwe Loper Festival. En als bestuurslid van de winkeliersvereniging heeft hij veel contacten in de buurt. De winkeliersvereniging heeft mede door zijn inzet in 2013 een ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen gehaald. “Wij winkeliers, zijn de ogen en oren van de buurt", sluit Bührs af.

Reacties (1)

Keurslager Michel Bührs

Prima slager. Verstaat zijn vak, hartelijke mensen in de zaak. Heerlijke broodjes voor de lunch, je kan ook een warme kip meenemen.

Willem Hoffs
,
20 mrt 2014,16:13
Reacties (1)