Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Saskia de Vries 7

Zoveel op zo weinig m2

De Schatten van Jan en Joop is dé cadeauwinkel van de Oostelijke Eilanden. De naam is een ode aan de vaders Jan de Vries en Joop Fritz.

Het kleine winkelpandje heeft een entresol en souterrain. Door het gekozen interieur hangt er een nostalgische sfeer, die je het gevoel geeft een vervlogen tijd binnen te stappen.

Een buurtwinkel waar Oud-hollands snoepgoed nog per snoepje te koop is. Daar maken de kinderen uit de buurt dan ook gretig gebruik van. Supergrote kauwgomballen voor 10 cent en voor 25 cent heb je al een overheerlijke kaneelhomp én een ouwel-eetpapiertje.

Wie verder kijkt in de gezellige buurtwinkel, ziet dat het kleurige assortiment eigentijds is en is gericht op zowel jong als oud. Naast kraamcadeau's, kinderspeelgoed en kinderboeken verkoopt De Schatten van Jan en Joop ook sieraden, luxe fotolijsten en diverse woonaccesoires.

Het souterrain is multifunctioneel. Doorlopend vinden er training- en coachingsactiviteiten plaats, door personal coach Sacha Romkes.
Voor meer informatie m.b.t. deze activiteiten kunt u terecht op www.veertjesenvlinders.nl of via de link op de website van
De Schatten van Jan en Joop.

Daarnaast vindt 1x per maand een Tiffany Glasworkshop plaats voor volwassenen. Een creatieve geheel verzorgde dag in klein groepsverband. Aan de wanden prijkt kinderkunst, want het souterrain doet tevens dienst als Kindergalerie. In de Kindergalerie, genaamd Schots N Scheef, exposeren kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, kunstwerken binnen een bepaald thema. Iedere maand is er een ander thema.

Waar mogelijk neemt De Schatten van Jan en Joop deel aan buurtactiviteiten, zoals de Groene Straatdag en de Sinterklaasintocht op het Funen.

Reacties