Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Marella Karpe 8

'Uw winkel heeft geen uitstraling'

In 1991 werd Henny Krug voor het eerst overvallen, daarna nog acht keer waarbij zij eenmaal flink werd mishandeld. Omdat ze ook toenemende gezondheidsproblemen kreeg, ging Henny er steeds meer over denken om te stoppen.

"De laatste 2 jaar voor ik stopte dacht ik steeds vaker 'dit gaat fout', het werd een beklemming, de angst voor de klanten, de angst voor mezelf."

De zaak liep prima, maar de verantwoording werd te zwaar en in 2001 hakte Henny de knoop door: stoppen. Ze had graag de goodwill van de winkel die ze huurde willen verkopen, maar de eigenaar wilde geen winkel meer in het pand.

Het beleid van het stadsdeel bleek een rol te spelen; alle winkel activiteiten moeten voortaan geconcentreerd worden in het nieuwe Polderweggebied.

Henny ging naar een voorlichtingsbijeenkomst voor winkeliers en kreeg te horen: "uw winkel heeft geen uitstraling." Ze kan zich er nog boos over maken, ze weet dat haar winkel een sociale ontmoetingsfunctie had en als winkel populair was. Mensen kwamen speciaal vanuit Diemen of vanuit Amsterdam-Noord om bij haar te kopen.

Tijdens de afscheidsreceptie lag er een bloknote klaar om opmerkingen en wensen in te schrijven, heel veel mensen hebben daarin geschreven over hun waardering voor wat "de Tunnel" bood en over hun gevoel van gemis bij het einde van dit tijdperk.

Reacties