Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Cees de Bouter door Fleur Lis 7

Van Rechter tot Straatveger

Scharrelvlees, voor iedereen die goed vlees wil eten

Cees de Bouter verkoopt sinds 1997 scharrelvlees in de Watergraafsmeer.

Op de Hogeweg 60 in Watergraafsmeer verkoopt slager Cees de Bouter, met zijn 12-koppige team, scharrelvlees, biologische groenten, melk, brood, wijn, maaltijden en soepen, “een totaal-concept”, zegt hij zelf.

De slechtst en de best geklede man als klant
Je zou er zó voorbij kunnen fietsen, langs de herenhuizen, die, gespiegeld aan elkaar, rond 1900 zijn gebouwd. Maar velen die ‘Scharrelslagerij Cees de Bouter’ op de Hogeweg hebben ontdekt, blijven klant. En dat geldt voor de clientèle uit de buurt, van IJburg, of van ver; mensen die verhuisd zijn, maar toch wekelijks terugkomen; “Van rechter tot straatveger, en vroeger Theo van Gogh en Humberto Tan, de slechtst en de best geklede man”, zegt de Bouter.

Hoofdgerecht voor 800 man
Wat maakt deze winkel zo bijzonder? Het feit, dat ze als enig overgebleven buurtwinkel, naast scharrelvlees, ’s morgens om 7 uur al warme broodjes verkopen, en biologische groenten, melk en wijn? Of, dat ze voor het Koningsmaal, de avond vóór Koningsdag, voor 800 man, bijna voor niks, een maaltijd bereiden?

Apart vlees
Cees de Bouter doet er niet gewichtig over. Over zijn best verkopend product, de biefstuk, zegt hij: “Het is gewoon goed”. Maar als je langer met hem praat hoor je hoe trots hij is op zijn ‘aparte vlees’: biologische en scharrelvlees. “Er zit een verhaal achter. Alles wat we verkopen daar is over nagedacht. Ik weet van welke boer en koe jouw biefstukje komt. Het is goed geproduceerd; het beest heeft lekker geleefd en de boer krijgt goed betaald voor zijn product”.

Bijdragen 
Reacties