Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Jo Haen 8 1

Strijdster voor de Nederlandstalige muziek

Platenzaak Marja Dermijn is al 33 jaar een begrip in de Pretoriusstraat. Marja staat daarvan 29 jaar aan het roer. In het begin was het nog echt een platenzaak.

  • De platenzaak van Marja Dermijn, Pretoriusstraat 15 (2008).

Toppers in die tijd waren onder andere Kiss, Abba, Spargo, Dolly Dots, the Stones. Naast platen werden er veel cassettebandjes verkocht en z.g. toebehoren zoals platenboxen en cassetterekjes.

Maar vooral het Nederlandstalige lied en in het bijzonder het Amsterdamse repertoire heeft haar hart gestolen. Ze heeft daarom altijd veel gedaan om artiesten in dat genre te promoten. Menig aankomende zanger heeft door haar inzet met behulp van dj’s en de horeca succes gekregen. Nog steeds brengen bekende zangers af en toe een bezoekje aan haar winkel. Blij verrast was ze toen op haar 50e verjaardag een aantal van hen het leuk vond om haar in het clubhuis van Voorland te komen feliciteren en haar toe te zingen. Dat was werkelijk fantastisch!

Ook was het voor haar een grote eer dat zij een cd box mocht samenstellen waar hoofdzakelijk Amsterdamse artiesten op moesten komen te staan. Haar criteria waren dat de mensen het leuk moesten vinden en dat het populair moest zijn op feestjes en partijtjes. En dat het gezellig moest klinken. Ze vindt dat het wel gelukt is. “Het is een knaller voor een fuif!” Lezers van de Echo konden door het beantwoorden van een vraag zo’n cd box “Het mooiste van Amsterdam” bestaande uit 3 cd’s, winnen. Marja is er terecht trots op.

Naast de verkoop van cd’s, dvd’s enz. heeft de winkel ook een buurtfunctie. Veel mensen komen even langs om een praatje te maken en een kopje koffie te drinken. Marja heeft voor iedereen een luisterend oor.

Reacties (1)

Zanger Henk Bernard

Ben op zoek naar het nummer. Hoe kan ik nu nog leven van Henk Bernard

H Wooning
,
18 okt 2018,19:50
Reacties (1)