Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: peter rodenburg 8 2

Bakkerij Rodenburg

Ik ben de zoon van de bakker uit de Veningmeiniszlaan 50. Toen ik 11 jaar was verhuisde ik met mijn vader, moeder en zusje naar Slotermeer waar mijn ouders een bakkerij zijn begonnen.

Mijn ouders hadden al een zaak in de Bilderdijkstraat 76 maar in 1955 gingen we wonen in Slotermeer.

Daar ging ik op de Burgemeester Fockschool verder mijn lagere school afmaken om vervolgens naar de vakschool te gaan voor brood en banket waar ik mijn diploma haalde. Nadat ik getrouwd was begon ik in 1974 een eigen bakkerij in de Bilderdijkstraat waar mijn ouders in 1936 zijn begonnnen.

Ik heb goede herinneringen aan die tijd en heb er veel vrienden en vriendinnen aan overgehouden. Maar dat is allemaal lang geleden ik word deze maand (november 2009) 65 jaar. Ik woon nu ook al vanaf 2000 in Purmerend en in november 1999 heb ik de zaak in de Bilderdijkstraat en het huis verkocht.

Ik vind het erg leuk dat deze site er is en dat het rijtje winkels, waar ik ook mijn winkel had hierop staat. Daarom heb ik gereageerd, vandaar mijn verhaal.

Reacties (2)

Burgemeester Vening Meineszlaan

Leuk dat te lezen. Ik was de zoon van de drogist die daar de zaak runde van 1960 tot 1967, en ik was vier toen we daar kwamen wonen. Heb daar ook een geweldige tijd gehad :) Er is nu een Chinees restaurant gevestigd.

Chris Brakel
,
21 feb 2019,20:50

ik was 15 jaar

hallo peter
ik zeg maar heel brutaal peter,ik was 15 jaar toen ik bij je ouders in de bilderdijkstr.kwam werken.je vader Wim en je moeder To al kende wij al .tante Mies(ik weet niet of je haar nog herinnerd maar ze waren echt vriendinnen en gingen ook samen met Piet van duin en zijn vrouw op vakantie.in de bakkerij werkte ome ]piet,en barend den Dolder en Barends waren broodbezorgrs Barend ging naar Veningmeiniszlaan.ik schrijf zo maar even snel wat op.om je te vertellen dat ik bij je ouders gewerkt heb.en het mijn fijnste baas was,o ja, ik heb ook weleens op jou en Karin? gepast.even tot zover.de groetjes van:
Ans JanseBbremer
(annie Bremer)

ans janse
,
21 okt 2013,19:57
Reacties (2)