Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Petra Bennekom

Een nieuwe oplader voor je telefoon

Sinds wanneer heb jij al je huidige telefoon? De kans is groot dat het niet langer dan een twee jaar is. Dat is namelijk de tijdspanne dat abonnementen over het algemeen aflopen en mensen een nieuwe telefoon van hun provider mogen uitkiezen. Hoewel de telefoon het vaak die 2 jaar wel redt, geldt dit niet voor de normale oplader die erbij wordt geleverd. Velen komen er namelijk na verloop van tijd al snel achter dat ze een nieuwe oplader nodig hebben. Afhankelijk van de specifieke wensen en benodigdheden van de individuele consument, zijn er dan vele opties mogelijk. We zullen stapsgewijs uitleggen welke laders er voor de mobiele telefoon allemaal zijn.

Powerbank

De powerbank is een vrij nieuwe vinding, en erg geschikt om je telefoon te laden als er geen andere stroombronnen in de buurt zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het kamperen, een lange fietstocht in de bergen of om welke andere reden dan ook dat je geen beschikking hebt over een stopcontact.

Normale oplader

Uiteraard is er de normale oplader. Deze werkt via het stopcontact van 220V en dit is nog steeds veruit de meest populaire methode om je de batterij van je telefoon op te laden als die leeg is. Je kunt ze overal krijgen, maar …............. is wellicht wel de beste optie, omdat ze er erg goedkoop zijn en je geen verzendkosten hoeft te betalen.

USB lader

Dit is na de normale oplader de tweede manier om je smartphone op te laden. Zoals de naam al aangeeft steek je de USB oplader in de USB poort van je computer of laptop, waarna hij daarvan stroom zal onttrekken om de accu van de telefoon te herladen. Nadeel van deze manier van laden is dat het vrij langzaam gaat.

Autolader

Met een oplader voor in de auto kun je ervan uit gaan dat je nooit meer problemen zult hebben met een lege accu. Omdat de gemiddelde persoon in Nederland zo'n 1-2 uur per dag in de auto doorbrengt, kun je dus constant je iPhone of andere smartphone opladen. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer met de vervelende mededeling dat je batterij leeg is in aanraking zult komen.