Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Liefde voor kaas

Je bent zo’n beetje een snoepwinkeltje voor grote mensen

In de Czaar Peterstraat bij Fromagerie Abraham Kef verkoopt Marike van der Werff onder andere ‘mooie kaasjes’ en ‘kaas in de bloeiperiode’.

Dat je in de Czaar Peterstraat bij Fromagerie Abraham Kef met liefde voor kaas te maken hebt, is duidelijk. Marike van der Werff (1980), eigenaresse van de winkel, praat met bevlogenheid over haar ‘mooie kaasjes’ en ‘kaas in de bloeiperiode’.

Van ‘dependance’ tot buurtwinkel
Van der Werff heeft in 2014 in de Czaar Peterstraat een piepklein kaaszaakje geopend als dependance van de 60-jarige kaaszaak in de Marnixstraat. Tramlijn 10 verbindt deze twee winkels in Oost en West. Maar wat deze zaak in Oost zo bijzonder maakt, is behalve de kwaliteit van het product, de aandacht voor de klant en de inzet voor de buurt.
Van der Werff is verrast dat iedereen het zo leuk vindt. In tegenstelling tot de Fromagerie in de Marnixstraat, is dit meer een buurtwinkel. Dáár gaat het vooral om plateaus Franse kazen voor feesten en partijen; hier om Nederlandse boerenkaas, boter, eieren, verse burrata’s en mozzarella, en lekkere Franse wijn en Frans brood.

Omfietskaas
“Als je goed naar de wensen van de klant luistert, kun je daarop inspelen. Ze vragen bijvoorbeeld om boerenboter. Die is heel lekker. En mensen uit de omtrek komen speciaal voor onze kaas omfietsen. Daarom noem ik onze kaas ‘omfietskaas’! In de buurt zijn niet veel zaken waar je deze producten kunt kopen. Buurtbewoners zijn heel blij met onze winkel; ze zijn geïnteresseerd; een warm publiek. Mensen verkneukelen zich hier om wat lekkers te kopen. Je bent zo’n beetje een snoepwinkeltje voor grote mensen”.

Samenwerken
Hoewel ze meer dan tevreden is, heeft Van der Werff nog wel wensen. Ze wil heel graag samenwerken. Ze zou met andere ondernemers uit de straat een soort proeflokaal willen starten.
Toen zij zich in de Czaar Peterstraat kwam oriënteren, werd zij warm onthaald door de ‘pioniers’, de ondernemers die de renovatie hadden doorstaan en de nieuwe, betrokken ondernemers. Dat vindt ze zo geweldig hier: “We hebben allemaal hetzelfde doel, om van deze straat iets moois te maken”.

Bijdragen 
Reacties