Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Fleur Lis

Schoonheid van de bloem

Bloemenzaak Antoesa voor de meest romantische bloem

2016
/

In Antoesa vind je bloemen en takken, per steel geprijsd, samengesteld tot veldboeketten.

Lieflijk
Zo is dit pittoreske winkeltje in de Czaar Peterstraat te typeren, evenals de bloemen: lieflijk.
Marianne van Meteren (1957), die op 9 juli 2014 haar winkel ‘Antoesa’ opende, is gek op bloemen. Na een carrière als directiesecretaresse heeft zij een switch gemaakt. “Ik was wel altijd creatief en met bloemen bezig, maar ik wist niet eens dat ik zó van bloemen hield”.

Schoonheid
Haar aanbod is: bloemen en takken, per steel geprijsd, samengesteld tot boeketten die op de klant zijn afgestemd. Van Meteren: “Simpele en natuurlijke veldboeketten”. “De schoonheid van de bloem staat centraal”.
Als voorbeeld toont zij de ‘Sandersonia’, een Chinees lantaarnbloempje: een stevige tak met tere, oranje, lantaarnvormige bloemetjes tussen helder groen.

Combinatie van vaas en bloem
“Vaas en bloem versterken elkaar. De bloem moet tot zijn recht komen”.
In Antoesa kun je terecht voor allerlei soorten vazen, maar je kunt ook een vaas huren of je eigen vaas meenemen. Van Meteren denkt erover om vaas-bloem-workshops te geven en een boekje samen te stellen met combinatiemogelijkheden voor bloemen en vazen.

Dromen
Van Meteren is een vrouw met een droom: de bloemenwinkel te worden waar je de meest romantische bloemen en boeketten van Amsterdam kan kopen. En daar blijft het niet bij. Ze heeft plannen om in de toekomst te gaan samenwerken met een kweker, zodat ze meer biologische en nog meer bijzondere bloemsoorten kan inkopen.

Evenementen
Maar Van Meteren is ook een kritische, harde werkster. Minstens tweemaal per week haalt ze verse bloemen uit Aalsmeer. Naast de bloemenverkoop verzorgt ze rouw- en bruidswerk en levert ze bloemstukken voor evenementen. En ze vergadert regelmatig met andere deelnemers van de winkeliersvereniging, die ook allerlei activiteiten voor de straat organiseert. Want behalve het Czaar Peterfestival in september, is er nog veel meer te beleven.

Bijdragen 
Reacties