Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Jasper Hanjoel door Fleur Lis

Slagerij met bestaansrecht

Puur vlees, passie, kruiden en ambacht

Slagerij Poldervaart in de Pretoriusstraat 10 in Oost, verkoopt Limousin-rundvlees

jonge ondernemer in oude slagerij
Sinds 1923 kent de Pretoriusstraat, nummer 10, een slagerij. Na drie generaties Lubbe, nam Jasper Hanjoel (1990) op 21-jarige leeftijd de zaak over.

Limousin-rundvlees
Met een jong team werkt hij vol passie aan, naar zijn zeggen ‘de beste kwaliteit vlees, Limousin-rundvlees’. Hanjoel: “Het 'Limousin’ rund is een eeuwenoud ras uit Frankrijk, een beest wat op zijn best is in een natuurlijke omgeving: de Limousin. De beesten hebben vrijwel een ongerept bestaan; staan altijd buiten en eten van de uitgestrekte natuur. Dat proef je, hoe het dier heeft geleefd, dat hij wilde kruiden en grassen heeft gegeten”.

Ambacht
Het vlees komt na de slacht direct naar slagerij Poldervaart waar het door Hanjoel en zijn team wordt bewerkt. “We gebruiken onze eigen recepten, maken dingen op ambachtelijke wijze, zonder toevoegingen, gekkigheden of hulpstoffen”.
Vooral de grillworst en filet americain zijn bij de klanten in trek. En, zegt Hanjoel trots: “Mijn worstenbroodjes zijn de lekkerste van Amsterdam. Dat komt door mijn Brabantse achtergrond”.

Succesvol
“Puur vlees, passie, kruiden en ambacht zorgen ervoor dat we lekkere dingen maken én succes hebben”.
Hanjoel wil niet heel veel verkopen, maar wel iets moois. Zijn klanten zijn bewuste mensen die omkijken naar het milieu en de kwaliteit van dieren: vooral jonge tweeverdieners die in de buurt zijn komen wonen, mensen die wat te besteden hebben.

Ad rem
Hanjoel is een gelukkig man, gelukkig in de liefde en in zijn werk. Hier kan hij zijn passie, zijn vak uitoefenen en tussen de mensen zijn. “Het mooiste van Amsterdam vind ik dat de mensen zo verschrikkelijk ad rem zijn”.

Bijdragen 
Reacties