Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Tim de Bruïne door Fleur Lis

Wat er ook gebeurt, tasje moet mee

Merktassen en lederwarenwinkel in de Linnaeusstraat

18 okt 2016
/

Tassen- en lederwarenwinkel met merktassen, rugzakken, schooltassen, schoudertassen, koffers, portemonnees

Voor elke tassenwens
’t Buideltje’, een tassen- en lederwarenwinkel in de Linnaeusstraat tegenover het nieuwe winkelcentrum Oostpoort, wil voor elke tassenwens een passend aanbod bieden: leren rugzakken, damestassen, school- en fietstassen, buideltjes, schoudertassen en nog veel meer.
Tim de Bruïne (1971), de eigenaar van de winkel is trots op zijn produkten, voornamelijk van een merk dat bekend staat om zijn duurzaamheid. “Het gaat om kwaliteit”. Voor zijn favoriete merk is hij met zijn website het grootste verkooppunt in de Benelux.

Trouwe klanten
Toen De Bruïne de zaak in 2010 van Uit den Boogaard’t overnam, heeft hij het interieur een stuk lichter gemaakt en zich gespecialiseerd in nieuwe merken.
Wat gebleven is, is het kortingsrad dat aan de muur boven de kassa hangt, met de tekst “sinds 1958”. Als de winkelier aan het rad draait, krijg je het kortingspercentage waarop de wijzer blijft stilstaan. Ook onveranderd is de trouwe klantenschaar. Mensen vragen nog regelmatig naar zijn voorganger. “Hier komen oude dametjes van tachtig; die komen hier al vijftig jaar”.
Een buurvrouw komt dagelijks met haar hondje de zaak binnen om een praatje te maken. De Bruïne bekommert zich om haar, vooral nu haar geheugen haar in de steek laat. Hij houdt van zijn klanten. Ze komen voornamelijk uit de buurt: “98% van de mensen zijn waanzinnig sympathieke en prettige mensen”. En de buurt bevalt hem goed.

Leuke gebeurtenissen
In de winkel maakt hij van alles mee: Een man heeft een geel tasje op de website gezien, gebeld en gereserveerd. Hij springt in zijn auto en rijdt vanaf Arnhem naar Amsterdam om het tasje te kopen. De winkelier staat op hem te wachten. Maar dan komt er een ambulancebroeder de winkel in en vraagt naar het gele tasje. Vervolgens komt de man die het tasje gereserveerd heeft met een infuus in zijn arm en met nog een ambulancebroeder. Wat bleek, hij was net om de hoek met de auto van achteren aangereden. Maar niet getreurd. De Bruïne: “Hij ging helemaal happy met zijn tas, hup, de ambulance weer in, naar het AMC. Wat er ook gebeurt, het tasje moet mee”.

Bijdragen 
Reacties