Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Remon van Lent door Fleur Lis

Oud ambacht in nieuw winkelcentrum

Zesde generatie schoenmakers in winkelcentrum Oostpoort

2 jan 2017
/

Schoenmakerij voor schoenreparaties, onderhoudsmiddelen, transpondersleutels en orthopedische aanpassingen

In het twee jaar bestaande winkelcentrum Oostpoort verwacht je misschien alleen hippe, moderne winkels. Maar niets is minder waar. Je vindt hier onder andere ook een dierenwinkel, bakker, C&A en een winkel met een eeuwenoud ambacht, een schoenmakerij: Quick Shoe Service aan de Waldenlaan 114a.
De winkel wordt gerund door twee broers uit een familie die al zes generaties het vak beoefent, Remon en zijn broer Marcel van Lent. Remon van Lent (1974) begon al op zijn zestiende in de schoenmakerij van zijn vader, de Quick Shoe Service in de Beurspassage. Een tweede filiaal was in de Ferdinand Bolstraat. Nu zijn het er drie: in Oostpoort, de Ferdinand Bolstraat en op het Osdorpplein.

Allrounders
De naam, Quick Shoe Service, kan volgens Remon de suggestie wekken van een hakkenbar, maar de winkel in Oostpoort biedt volgens hem juist een breed aanbod, met specialisme, snelheid en service. Van Lent: “Wij zijn allrounder. Je kunt even een hakje laten maken, maar we richten ons ook op specialistisch werk, zoals het maken van langzolen onder herenschoenen van het hogere segment. Daar hebben we speciale machines voor aangeschaft”.

Transpondersleutels en orthopedische aanpassingen
Van Lent: “Ook sleutels verkopen we veel. En, wat lang niet elke sleutelmaker heeft: transpondersleutels. Dat zijn autosleutels met een chip, een startonderbreker”.
Naast schoenreparaties en sleutels biedt de winkel onderhoudsmiddelen zoals schoensmeer en binnenzolen en een grote keuze in gekleurde zolen en veters. Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met artikelen voor kleine orthopedische aanpassingen: teenspreiders en dergelijke.
“Je luistert heel goed naar wat de klant vraagt. Klanten zijn tegenwoordig bewuster van kwaliteit. Ze weten heel goed te benoemen wat ze willen, bijvoorbeeld luxe onderhoudsmiddelen met bijenwas, vrij van chemicaliën.”

Van Lent heeft in de afgelopen 26 jaar veel leuke dingen meegemaakt tijdens zijn werk. “Ik kan er wel boeken over schrijven. Er is hier altijd wel iets te beleven en dus nooit saai. Mensen komen ook gewoon langs voor een praatje, want de deur staat altijd open".

Bijdragen 
Reacties