Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Brenda Wokke 8

Activiteiten rond de ijssalon van Simon Boer

1943 - 1953
/

In 1948 /1949 was Simon Boer één van de oprichters van de voetbalclub ‘ASC Wagenaar’, deze club heeft nog meegespeeld in de competitie van de KNVB.

Simon Boer organiseerde allerlei festiviteiten om zijn ijswinkel in het zonnetje te zetten. Voor de buurtbewoners was dit fantastisch, vooral omdat er net na de oorlog weinig vertier was.

Voor de kinderen werd een Sinterklaasfeest georganiseerd en net als voor de ouderen was er voor de kinderen ook een dagtocht. Met een gehuurde bus, versierd met een vlag aan de achterkant van de bus ‘Vacantiedagtour Simon Boer’, ging men een dagje uit in de natuur. Op deze manier maakte Simon Boer gelijk reclame voor zijn ijswinkel.

In de bossen werd aan lange tafels buiten een broodmaaltijd gegeten. De mensen genieten zichtbaar, met zelfgemaakte hoedjes op werd daarna de polonaise gedanst op accordeonmuziek. Deze dagtocht was voor de klanten die met een spaarkaart stempels konden sparen en die kaart gaf recht om mee te gaan met de dagtoer.

In 1948 /1949 was Simon Boer één van de oprichters van de voetbalclub ‘ASC Wagenaar’, deze club heeft nog meegespeeld in de competitie van de KNVB.

In de zaak was ook een klaverjas vereniging: de ‘Pechvogels’. In die tijd was er een competitie tussen de verschillende verenigingen in Amsterdam en omgeving. Simon Boer was tevens voorzitter van KJC De Pechvogels. In 1951-1952 was hij de intiatiefnemer van het ‘Prijzen-Lawine Tournooi’. Voor de prijsuitreiking van dit toernooi werd een feestavond georganiseerd in beide zalen van het Bellevue. Hieraan werkten artiesten mee als Heintje Davids, Toby Rix, Herman Tholen en De Chicos.

In 1953 verhuisde Simon Boer naar Castricum en begon daar opnieuw met een automatiek.

Reacties