Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Marella Karpe 8 1

Prinses Maxima werd er enthousiast van

2008
/

In juni 2008 was prinses Maxima op bezoek in de Oosterparkbuurt en sprak onder andere met mevrouw Willms over de buurtfunctie van de winkel, zij benadrukte hoe belangrijk zij dit vindt.

Mensen die overstuur zijn kunnen ineens bij je in de winkel staan, is de ervaring van Hans Willms en zijn moeder. Zij herinneren zich een buurtgenoot die na een hevige huiselijke ruzie, waarbij de inboedel aan gruzelementen was gegaan, totaal verzenuwd langskwam. Ze boden hem te drinken aan, lieten hem met de hond een rondje lopen en stuurden hem gekalmeerd weer naar huis. In de vroege ochtend van 2 november 2004 stoof een meisje overstuur de winkel binnen, ze was zojuist ooggetuige geweest van de moord op Theo van Gogh en kwam schuilen in de eerste de beste winkel die ze open aantrof.

Maar ook bij leuke gelegenheden is de winkel een trefpunt; is er een belangrijk voetbaltoernooi dan zet Hans een groot scherm met een beamer op, bij mooi weer op het plein, anders in de winkel. Als de Linnaeusschool het jaarlijkse "einde van het schooljaar" feest geeft, zorgt de firma Willms voor de organisatie, dat er stroom is, dat eten en drinken gekoeld kunnen staan enz.

Toen het Kastanjeplein 5 jaar geleden werd gerenoveerd startten de broers Willms een actie om de oude lantarenpalen te behouden en ze hadden succes. Zij voelen zich erg verbonden met de buurt en nemen eigenlijk ook liever geen klanten aan die ver uit de buurt wonen want "dan kan ik niet de service geven die ik wil, hulpverlening en advies staan bij mij namelijk centraal".

Adverteren doen ze nauwelijks, ze krijgen via de bekendheid in de buurt voldoende klandizie en hebben eigenlijk alleen maar positieve ervaringen met klanten. "Ik ben nog nooit teleurgesteld, klanten die voor het eerst komen en na hun aankoop merken dat wij geen pin-automaat hebben, vragen wij om de rekening per giro te betalen en dat doen ze altijd keurig".

  • Wagenpark van de firma Willms - 

    Het wagenpark van de firma Willms tijdens de hoogtijdagen van in de jaren zestig (toen iedereen moest overschakelen van kolen naar gas) en er veel werknemers in dienst waren.

Reacties (1)

Het Kastanjeplein

Ik ben altijd trots geweest op mijn familie Willms van het kastanjeplein en een beetje jaloers op het buurtgevoel van het kastanjeplein. Vroeger daar gelogeerd en kattekwaad uitgehaald. Kom er tegenwoordig te weinig en dan nog voor niet leuke redenen.
Vind het leuk om via deze site te ontdekken dat mijn tante gewoon gebabbelt heeft met prinses Maxima.

Adrie Willms uit Monnickendam
,
5 mrt 2010,22:04
Reacties (1)