Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Dineke Rizzoli 8

45 jaar Leeshal Oost

1958 - 2003
/

De winkelopzet, door ome Koos en tante Wil ingevoerd, is precies hetzelfde gebleven. Dat geldt ook voor de inkoop.

  • Leeshal Oost in 1997 - 

    'Tante Wil' met haar dochter Laura en in het midden Hans, de huidige eigenaar van Leeshal Oost, bij de overname van de winkel in 1997.

Hans ter Horst (1956) is eigenaar van Leeshal Oost. Zijn hobby is voetbal en dan natuurlijk Ajax.

Als 17-jarige ben ik in ‘Leeshal Oost’ (Commelinstraat 53) komen werken bij familie de Jongh. Drie jaar heb ik er gewerkt en daarna ben ik bij de PTT gaan werken. Maar ik heb altijd contact gehouden met ome Koos en tante Wil de Jongh.

Helaas is ome Koos ongeveer negen jaar geleden overleden. Tante Wil heeft nog een jaar of drie alleen doorgewerkt, maar dit werd te zwaar voor haar. Toen ik te horen kreeg dat zij de winkel weg wilde doen, ben ik met mijn vrouw gaan overleggen. Ik had het wel gezien bij de PTT. Wij besloten toen de grote stap te wagen en de winkel over te nemen.

Tante Wil was hier erg blij mee omdat de winkel zou blijven bestaan. Wij hebben de winkel inmiddels zes jaar. De winkelopzet, door ome Koos en tante Wil ingevoerd, is precies hetzelfde gebleven. Dat geldt ook voor de inkoop die op verschillende manieren gaat. Mensen komen langs met hun ‘halve boekenkast’ om te kijken wat ze bij ons kwijt kunnen. Wij kopen niet alles op. Van sommige dingen hebben we gewoon te veel of er is geen vraag naar.

Ook ga ik met mijn dochter veel naar rommelmarkten. Ik hoop nog lang door te kunnen gaan met deze tweedehands boekwinkel. Mijn dochter heeft er wel oren naar om in de toekomst de winkel over te nemen. Dan gaan we voor het honderdjarig bestaan van onze Leeshal Oost.'

Reacties