Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Dineke Rizzoli 1

Voordelige boeken

1958 - 2010
/

Klanten die vroeger als kind met hun ouders boekjes kwamen halen, komen nu boeken voor hun eigen (klein)kinderen kopen.

Op Commelinstraat 53 vinden velen tot hun vreugde de ruim gesorteerde tweedehands boekwinkel ‘Leeshal Oost’. Eigenaar Hans ter Horst legt uit: "Klanten, die boeken bij ons kopen, kunnen deze boeken altijd voor de helft van de prijs weer inruilen voor andere." Een mooie opzet, want het assortiment van de winkel is enorm gevarieerd. De boeken zijn over de kasten verdeeld op onderwerp: kinderboeken, natuur, sport, Ajax, toerisme, kunst, godsdienst, strips, romans en romannetjes.

Er staan ongeveer 50.000 boeken, strips en waardevolle tijdschriften. "Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het." Sinds twee jaar heeft 'Leeshal Oost' ook enkele kantoorartikelen, zoals karton, stiften, pennen en kasblokken. "Dit hebben we gedaan voor de marktkooplui. Sinds ‘Ike’ zijn winkel op de Dappermarkt moest sluiten wegens renovatie, is weinig van dit soort artikelen in de buurt verkrijgbaar."

Wat voor type klanten heeft de Leeshal? "Van alles. Ja, veel mensen uit de buurt van jong tot oud. De winkel bestaat 45 jaar. Het is een begrip. Wij hebben klanten die vroeger als kind met hun ouders boekjes kwamen halen en nu halen ze voor hun eigen (klein)kinderen boeken. Ook klanten die verhuisd zijn en na lange tijd weer eens op de markt komen, zeggen van: 'Goh wat leuk dat jullie hier nog steeds zitten.' En die komen daarna wel weer vaker langs."

Hans en zijn vrouw werken hard in hun winkel. Het bijhouden vraagt veel zorg. Zij zijn geen duffe boekenwurmen en juist daardoor voelt iedereen zich in hun winkel thuis.

Reacties (1)

melkwinkel

commelinstraat 23 melkhandel Slim 1965

j.slim
,
15 jul 2011,14:00
Reacties (1)