Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Nikki Pootjes 8 3

Een bijzondere kledingwinkel

2010
/

Waar vind je in Amsterdam nog een kledingwinkel waarbij de kleding op maat wordt gemaakt, je vakkundig advies krijgt, altijd welkom bent voor een kop koffie en waarbij iedere klant als koning wordt behandeld?

Met:

Dat kan allemaal bij Terzi, een kledingwinkel in de Maasstraat. De eigenaar is nog een echte kleermaker, van Turkse komaf. De kleding die hij verkoopt maakt hij zelf, achter in de winkel is zijn atelier. De kleermaker heeft een vriendin die een geweldige verkoopster is die er voor zorgt dat je met het juiste kledingstuk naar huis gaat.

Hoewel Yt Stoker in Oud-West woont, is Terzi één van de eerste winkels die haar te binnen schoot voor het Buurtwinkelproject. Yt vertelt:

‘Van een vriendin die vaak leuk gekleed gaat, kreeg ik de tip om eens te kijken bij kledingwinkel Terzi. Bij aankomst maakte de winkel geen chique indruk. Maar bij binnenkomst viel me wel meteen de gezellige sfeer op. Daar werd ik begroet door een vrouwelijke verkoopster, die meteen was opgevallen dat ik een nieuwe klant was. De verkoopster begon meteen een heel verhaal te vertellen en gaf ondertussen persoonlijk advies. Er hingen een aantal kledingstukken waar ik van tevoren bij dacht: dit zou ik nooit dragen. Op aandringen van de verkoopster, die zei dat het me wel zou staan, ben ik toen toch maar gaan passen. De verkoopster bleek er inderdaad oog voor te hebben, want het stond hartstikke leuk, dus ik heb het meteen gekocht.'
Haar man, Terzi, is kleermaker en kan dus alle kleding in de winkel aanpassen aan je figuur . Zo kocht ik bij mijn eerste bezoek ook een broek, die binnen een paar minuten al was ingekort. Maar naast dat naar huis ging met nieuwe kleding, ging ik vooral naar huis met het idee dat ik er nieuwe kennissen bij heb gekregen. ‘

Later is Yt nog teruggegaan naar de winkel, waar ze alweer vriendelijk werd ontvangen door Terzi zelf. Ook hij heeft verstand van zaken, hij gaf Yt allerlei deskundige adviezen. Daarbij kreeg ze zelfs een rondleiding door zijn atelier. Hij legde Yt uit dat alle kleding zelf wordt gemaakt. Daarnaast maakt Terzi op afspraak aangepaste kleding.

Terzi is een kledingwinkel waar je weggaat met het gevoel, ik zie er goed uit in deze kleding. Door de persoonlijke behandeling, de vakkennis, de liefde van het vak en gezellige sfeer blijf je terugkomen. Op een leuke manier brengen Terzi en zijn vriendin kleding aan de man en ze hebben daarbij oog voor de verschillende vormen van vrouwen. Daardoor kan iedereen bij hem terecht.

Reacties (3)

missen....

waar zijn ze gebleven? Zulke mooie kwaliteitskleding en deskundige hulp.....ik mis Terzi heel erg.

Len Bavinck
,
26 nov 2014,14:54

Terzi

Ik had de naam van deze winkel doorgekregen van iemand, maar zij komt mij net vertellen dat de winkel er niet meer is. Weet iemand misschien of de winkel verhuisd is en zo ja, naar welk adres.

Carolien
,
16 dec 2013,11:02

Topwinkel

Toen ik een paar geleden bij mijn vriendin in Amsterdam op bezoek was en om zes uur langs de winkel van Terzi liep zag ik een heel leuke jurk in de etalage staan. Er kwam iemand naar buiten die de winkel ging afsluiten. Zij hoorde mij de jurk bewonderen en ze stond erop de winkel weer te openen en gaf mij alle tijd om de jurk alsnog te passen. Zonder mij tot aankoop te dwingen! Ik kocht hem. een jaar later stond ik er weer. Bij toeval kwam weer dezelfde naar buiten die mij hoorde zeggen tegen mijn vriendin dat ik de jurk nooit droeg. niet omdat hij niet mooi was maar omdat ik nu eenmaal nooit meer een jurk droeg. De dame van de winkel sprak me aan en zei dat ze had gehoord wat ik zei. Ik moest de jurk beslist terugbrengen en iets anders uitzoeken. Ik heb hem opgestuurd en bij een later bezoek iets anders uitgezocht. Shirts die ik heel veel draag en waar ik heel blij mee ben. Waar vind je nog zo'n winkel? Top zaak! Jammer dat ze niet in Nijmegen zitten! En niet te vergeten Heel leuke kleding.

Anna van Oijen
,
16 mei 2013,20:33
Reacties (3)