Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Marella Karpe 8

Gezondheidsadviezen van de groenteman

De winkel Helal et Gida staat bekend in de buurt om zijn kruiden, zoals de eigenaar Huseyin Akbiyik zegt; "bij ons krijg je een verse en flinke bos voor je euro".

Standaard is in de winkel basilicum, salie, kervel, rozemarijn, tijm, oregano, peterselie, koriander, dragon, munt, waterkers en tuinkers te koop. En ook meloenen zijn een specialiteit waarvoor veel klanten naar de winkel komen. En misschien zijn er ook wel klanten die graag komen voor de adviezen die Huseyin Akbiyik er desgewenst bij verstrekt; "Ik lees veel over gezondheid en weet bijvoorbeeld dat blauwe bessen goed zijn voor je ogen, dat artisjok vaak helpt bij allergie of exceem en rauwe witte uien verlichting geven aan mensen met hart problemen".

Hygiëne staat eveneens hoog in het vaandel; "wij dweilen vijf tot zes keer per dag, de rekken worden regelmatig goed schoongemaakt en wij zorgen dat producten zoals kaas goed afgedekt zijn". Dochter Merve weet er van mee te praten, als zij helpt bij de vleesafdeling draagt ze wegwerp handschoenen en ze moet regelmatig haar handen wassen.

In dit verband mogen ook de 2 zwarte katten niet onvermeld blijven, zij zorgen er voor dat de grote kelder die onder het hele oppervlakte van de winkel loopt en waar de voorraad staat, muizen vrij blijft.

De bedoeling is dat in de nabije toekomst het winkel meubilair gemoderniseerd wordt met een nieuwe wandkoeling en toonbank. Merve vindt dat hoog tijd worden, want zij vindt de zaak in Amsterdam West veel mooier dan die in de Pretoriusstraat. `Het is daar veel moderner en er is een groter assortiment. Daar komen ook meer jonge mensen, terwijl hier de klanten doorgaans wat ouder zijn, in ieder geval volwassen`.

Reacties