Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal 7 3

Verlichting in de van Woustraat

Het lichtmagazijn bestaat al vanaf 1938. De winkel is van vader op zoon en nu weer op zoon overgegaan. Hij staat er inmiddels ook alweer 14 jaar in. Het blijft een gezellige buurt. De Albert Cuyp markt trekt veel publiek en buitenlanders

Op de pof

Vroeger werd er op de pof gekocht, dan waren er klanten die op afbetaling kochten. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij een Indische Dame, zij kookte dan Indische gerechten en dat kwam ze brengen als dank. Plotseling zag je haar niet meer en dan bleek dat ze was overleden, het restant van de rekening werd dan vernietigd want er was niemand in de familie die er iets van wist.

Flirten in de winkel

Men.Visser stond jaren lang in de winkel als verkoper, en had dan de gewoonte om de dames een beetje te "versieren" door als grap te zeggen: Heeft U maar één oorbel, en dan schrokken ze en dan zei hij vlug, Oh nee ik zie het al in de ander oor zit er ook een. De grap werd keer op keer gemaakt maar hij had er altijd succes mee.

Het onderbroekje van de stewardess

Mijn schoonvader had van een stewardess een kanten lap stof aangenomen en daar moest een kapje voor een lamp van gemaakt worden, maar het duurde wel erg lang voor ze weer terug kwam en hij was het kanten lapje stof kwijt geraakt, en had toen als smoes: 'Ik dacht dat het een onderbroekje was dus heb het weg gegooid' dit werd hem niet in dank afgenomen en hij heeft het kanten lapje moeten vergoeden.

Specialisme

Er kwamen gemiddeld wel 100 mensen op een dag over de vloer vooral ook kleinere dingen zoals snoer en stekkers, maar vandaag de dag zijn deze artikelen naar te koop bij bouwmarkten en zijn de lampen wat duurder en luxer, de goedkopere versies hangen nu in de bouwmarkten.

Reacties (3)

Re: kundo stolpklokje

hallo repareer u ook kundo stolpklok

thea
,
1 apr 2017,10:41

kundo stolpklokje

goedemorgen ik heb een kundo stolpklokje t dunne pennetje is er uitgevallen deze weer teruggezet worden. heb van de naaimacinewinkel in de van woustraat gehoord dat u dit kunt.
thea 0611511918

thea
,
1 apr 2017,10:39

reparatie

repareert u ook lampen die niet bij u gekocht zijn? Lang geleden elders een lamp gekocht waarvan de zaak nu failliet is.

A. Zevenbergen
,
2 jan 2016,11:07
Reacties (3)