Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Het is voor de bakker

Yilmaz Karadeniz heeft in 2002 besloten om te stoppen als bankmedewerker, hij wilde een bakkerij openen. Het contact met de klanten vond hij heel belangrijk. Zijn broer deed met hem mee en samen hebben zij deze prachtige winkel geopend.

Het assortiment is breed, zoveel soorten brood, broodjes, croissants en baklava, een specialiteit van de Balkan; het is wel mierzoet maar oh zo lekker!"Altijd lekkere geuren van vers gebakken brood of döner, heel prettig"

"Toen wij hier in 2002 begonnen was het even wennen voor de Nederlanders; nu vormen zij zeker 40 procent van onze klantenkring. Hier kun je even pauze houden, lekker zitten meet een heerlijke kopje Turkse thee, een broodje döner of zoetigheid."

Wat is positief in de buurt? "De gezelligheid, het komt waarschijnlijk door het mengen van nationaliteiten."
Wat is volgens u negatief? "De hangjongeren; zij beschadigen vaak de omgeving en gooien zomaar papier en nog meer op straat, zonde! Maar het contact met de stadsdeel is steeds beter geworden, zij komen veel bij ons, heel prettig."

Binnenkort zullen zij een tweede filiaal openen in de Sam van Houtenstraat, daar waar het CBR was. "Wij leveren veel aan Schiphol en aan verschillende warenhuizen. Eén ervan neemt dagelijks 80 Turkse broden af, dat is heel wat."

Heeft hij spijt dat hij bij de bank gestopt is? "Nee, zeker niet. Het is voor de bakker" zegt Yilmaz glunderend.

bron: www.geheugenvanwest.nl

Reacties