Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: José Stolp 8

'In de Winkel van Sinkel is alles te koop'

Wie kent niet die eerste regel van het versje van Anton Sinkel(1785)? Maar waar is ie toch gebleven, die Winkel van Sinkel? Ga eens kijken in de 2e Nassaustraat 34 bij Magazijn Sportief, want daar is nog een echte ‘Winkel van Sinkel’.

Met:

Versje Anton Sinkel

'In de Winkel van Sinkel
Is alles te koop
Daar kan men krijgen:
Mandjes met vijgen
Doosjes pommade
Flesjes orgeade
Hoeden en petten
En damescorsetten
Drop om te snoepen
En pillen om te poepen'

'Wij bieden iets extra's aan onze klanten'

Je kunt het zo gek niet bedenken of Raymond en Marie-José hebben het voor je. Voor de deur prijkt dan ook terecht het bord ‘Wat wij niet hebben en niet kunnen bestellen, dat heeft u niet nodig’ en zo is het ook!

Sedert 1929 buurtwinkeliers

Raymond: “Mijn vader is in 1929 begonnen in de Groen van Prinstererstraat met een fietsenstalling en voerde daar ook reparaties uit. Later werd het een fietsenwinkel en breidden zij uit tot in totaal drie winkels. Twee waren er van mijn vader en een van mijn moeder. In 1948 hebben ze deze winkel geopend, die ik rond 1973 heb overgenomen. Mijn vrouw Marie-José staat me al zo’n 27 jaar terzijde. Zij doet de boekhouding en bestellingen.

Vroeg van school

Raymond: “Op mijn 15de jaar ben ik van school gegaan, want ik moest gaan werken van m’n moeder. Ik vond werk in een garage, daarna bij een grossier in edelmetalen 'Drijfhout' in de Nes. Deze zaak bestaat nog. Ik moest in Militaire Dienst, maar heb het maar vijf weken volgehouden en ben met het predikaat S5 vertrokken. Dan ben je dus niet goed bij je hoofd volgens hen, maar ik heb het er bewust op aangestuurd, want ik was dienstweigeraar en pacifist. Ik heb ook nog bij BCC, Pool tot Pool en Gall en Gall gewerkt." Ondanks dat Raymond ingeklemd zit tussen winkelketens als Blokker, Zeeman en Dirk van den Broek weet hij het hoofd boven water te houden.

Klant is Koning

Raymond: “Wij bieden iets extra’s aan onze klanten en zijn er echt voor hen. Wat je voor je fiets koopt wordt er gratis op gezet, alleen voor grotere reparaties verwijs ik mensen door. Wij brengen ook wel eens spullen thuis bij ouderen in de buurt want zieke mensen die al 50 jaar klant zijn van onze winkel, die laat je niet vallen. Regelmatig krijgen wij bloemen van tevreden klanten of een doosje bonbons. Ik slijp handmatig schaatsen net zoals mijn vader dat vroeger deed. Verder hebben goede afspraken met de firma Curver en een verwijzing op hun site naar onze winkel. Momenteel hebben we een bestelling voor een klant voor maar liefst 300 gereedschapskisten. Dat komt door het vertrouwen wat we opgebouwd hebben. Wij hopen het nog jaren voort te zetten, in elk geval zolang het leuk blijft!”

Voor meer info ga eens langs of kijk naar de website: www.magazijnsportief.nl.

bron: www.geheugenvanwest.nl

Reacties