Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Slagerij El Bahja

Een tevreden slager

2010 -
/

Halal slagerij El Bahja is een tijdje geleden verhuisd van Eerste Oosterparkstraat 94 naar nummer 128. De zaak zit nu pal tegenover de Blokker. Een veel betere locatie vindt winkelier El Bahja: veel mensen steken de straat over om een stukje vlees, een pakje saffraan of iets anders bij hem te kopen.

Abderrahman El Bahja (1967) kwam tien jaar geleden naar Nederland. El Bahja betekent ‘tevreden’ en dat is hij. In Marokko heeft hij twee jaar economie gedaan op de universiteit. Hij wilde een eigen zaak en na zijn komst naar Nederland heeft hij een opleiding gevolgd tot halal slager bij de Slagers Vak Opleiding in Alkmaar. Zijn nieuwe, gerenoveerde zaak is een stuk groter en oogt beter dan de vorige. Het oude ijzeren in Marokko gemaakte uithangbord met de naam van de zaak en ´Open vandaag en morgen´ is vervangen door een nieuw uithangbord van kunststof.

Naast rund, kalfs- en lamsvlees verkoopt El Bahja groenten, zuivel en verpakte levensmiddelen. Bijna iedere dag maakt hij verse merguez worst in een kleine ruimte achter de zaak. Ook verkoopt hij tagines en kleine houtskooloventjes om de tagines te laten sudderen. Het is keihard werken, zes dagen per week. ’s Ochtends eerst naar het Food Center om groenten te kopen. De zaak is open van 9 in de ochtend tot 10 uur ’s avonds. Zijn drie kinderen van 9, 5 en 4 ziet hij niet vaak. De zaak brengt nog niet genoeg op om personeel in dienst te nemen. Van zijn Nederlandse klanten vindt hij het prettig dat ze weten wat ze willen en niet proberen af te dingen. Marokkanen willen nog wel eens in onderhandeling gaan over een stukje vlees.
Vlak naast de deur hangt een foto van zijn geboortestad Marrakech. Een mooie stad, zegt El Bahja, maar in Nederland ligt zijn toekomst. Hij heeft inmiddels de Nederlandse nationaliteit en droomt van zakelijk succes hier.

Reacties (1)

Reactie verwijderd

Reactie is verwijderd.
In principe worden reacties die de grenzen van de wet overschrijden en/of persoonlijk van aard zijn verwijderd. Dit staat ook in de disclaimer:

Beperking
Het Amsterdam Museum behoudt het recht om beledigende en/of volgens de redactie discriminerende opmerkingen en onnodig kwetsende reacties van de site te verwijderen zonder daar verder uitleg over te geven. Ook berichten of reacties die niet passen binnen de doelstelling van het buurtwinkelproject kunnen zonder opgaaf van reden verwijderd worden.

,
5 mei 2014,12:51
Reacties (1)