Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Vissen en voer op bestelling.

Hard werken en veel uren draaien.

Tropische vogels, hengelsport, aquaria, terraria, voer voor hond en kat en voor alle andere lieve beestjes.

Vissen en voer op bestelling

Hard werken en veel uren draaien

De dierenwinkel van Arie de Jongh bestaat sinds 1957. Op 34 jarige leeftijd begon de vader van Arie, die net als hij Arie Cornelis heette, zijn winkeltje in de Javastraat 107.
Dat kon omdat de toenmalige kruidenier van het winkeltje er mee stopte. In de tijd die volgde verkocht vader alleen maar duivenvoer. Dat is later uitgebreid met visvoer en andere producten. Het winkeltje was maar klein en achterin sliepen Arie en zijn broer Martin - of was het Kees-, in een opklapbed.

Op zijn 16e is Arie langzamerhand begonnen zijn vader te helpen. Hij vond het leuk werk en dat vindt hij nog steeds.
In die tijd verkochten ze , zoals Arie vertelt, veel pens en andere verse waar. Nu draait alles om droogvoer; ''daar blijf je wel schoner bij' vindt Arie.

Bij het vrijkomen van een aangrenzende houthandel kon vader de Jongh in 1965 deze panden erbij huren zodat de winkel nu 365 vierkante meter telt. Het is een zaak met een groot assortiment waardoor mensen van heinde en ver naar de winkel komen.
Vooral hengelsport liefhebbers komen van ver, want er zijn niet veel winkels die hengelsport artikelen verkopen. Ook voor een konijntje, hamster, vogeltje of tropische vis ben je bij Arie aan het juiste adres.

Het is een gezellige winkel met leuke bediening. Hulp Sandra werkt er al 18 jaar met veel plezier en terwijl wij aan Arie onze vragen stellen, laat hij zijn klanten niet wachten en werkt gewoon door. De klant is koning en wij krijgen koffie.
Als er iemand ongeduldig met haar euro op de toonbank staat te tikken, wordt daar door Marga, de vrouw van Arie, komisch op gereageerd: ''Pas op hoor, jij, of wil je me zenuwachtig hebben?" Haast ouderwets, zoals het vroeger toeging in de buurtwinkels.
Het is hard werken en veel uren draaien.
en als de winkel dan om zes uur dichtgaat, brengt Arie daarna nog de bestellingen naar zijn klanten.
Klantvriendelijkheid kent geen tijd.

Elly van Mourik en Rietje Werts.

Reacties