Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Nathalie Tinga door Frouke Schneiders 8 1

Pure nostalgie en gezelligheid

Heden

In dit verhaal wil ik laten zien dat het enige overgebleven buurtwinkeltje in de Diamantbuurt absoluut behouden moet blijven. Het is pure nostalgie en gezelligheid!

Dat is ´Zoet Amsterdam´, het enige, unieke buurtwinkeltje gelegen middenin de Diamantbuurt. Een aantal vaste klanten komt als het even kan een heerlijk kopje koffie drinken met een stuk zelfgemaakte worteltaart. Of een kopje thee met een van de vele bijzondere theesoorten, die ze verkoopt. Maar ook komt men graag even ´buurten´ in de winkel om alle nieuwtjes uit te wisselen met elkaar.

De enthousiaste en spontane eigenaresse, Nathalie Tinga, heeft een uitstekende binding met haar klanten en voelt zich helemaal op haar plek in dit prachtige stukje Amsterdam.

Sinds 16 september 2008 is zij hier vanuit Den Haag neergestreken om haar droom te verwezenlijken. Ze wilde altijd al haar eigen winkeltje runnen. Toen dit pand vrij kwam en zij dit via via hoorde, greep zij haar kans. De onderneming startte als bouw-renovatiebedrijf. Haar voormalige partner was aannemer. Later kwam er ondersteunende horeca bij in de vorm van koffie, thee en vers belegde broodjes.

Nu runt ze de zaak alleen en woont met haar dochtertje achter de winkel in hetzelfde pand. Ze is een winkeltje begonnen met allerlei Oud Hollandse lekkernijen. De winkel is niet alleen nostalgisch, maar ook heel gezellig. Binnen kun je lekker genieten van een heerlijk vers belegd broodje, waarbij je je vergaapt aan de typische nostalgische uitstraling van het interieur. Klein maar fijn is het. Omdat het zo gezellig huiselijk is, heeft de winkel ook een sociale functie. Even bijpraten met de vaste klanten en buurtbewoners gebeurt daarom regelmatig.
Tevens biedt Nathalie ook diverse diensten aan, zoals catering voor bedrijven en feesten. Zoet Amsterdam maakt alles vers en dat proef je!

Ook toeristen en dagjesmensen ontdekken dit leuke winkeltje tijdens hun wandeltocht door de buurt. Zij reageren altijd zeer aangenaam verrast, dat dit winkeltje er is. Zeker omdat dit het enige winkeltje in de buurt is en vanwege de huiselijke sfeer in de winkel. Mocht u in de buurt zijn, kom dan gezellig langs bij Zoet Amsterdam!

Reacties (1)

Deze winkel moet bij de buurt bleven.

Al hoe wel ik deze winkel 'Zoet Amsterdam' nooit bezocht heb deze winkel was in mijn tijd (1950)redelijk belangrijk We woonde schuin boven de zaak (Saffierstraat 14a) het was toen der tijd een kappers zaak. Wij ontvingen telefoon boodschappen via de kapper. In andere woorden deze oude zaak heeft net zoveel waarde als de voormalige 'Spar' winkel (Fam. Uewen) tegenover 'Zoet Amsterdam'.

Rene Renardel de Lavalette
,
9 mei 2018,20:56
Reacties (1)