Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Voorwerp

Advertentie voor de Firma Polak (foto's)

Wij ontwikkelen uw foto's goed en billijk!

13 juni 1941

Deze advertenties voor de fotozaak van Polak zijn afkomstig uit: Het Joodsche Weekblad : uitgave van den Joodschen Raad voor Amsterdam, datum.

 • 13 06 1941 - 

  Deze advertentie voor de fotozaak van de firma Polak is afkomstig uit: Het Joodsche Weekblad : uitgave van den Joodschen Raad voor Amsterdam, datum: 13 juni 1941.
  Overigens is ook een advertentie voor Edgar's IJsbar 'mee'genomen.

 • Advertentie. - 

  Deze advertentie voor de Firma Polak (drogist) is afkomstig uit: Het Joodsche Weekblad : uitgave van den Joodschen Raad voor Amsterdam, datum: 4 juli 1941.

Oorspronkelijk zat hier de drogisterij van Raphael Mannheim.
In de herinnering van Jaap van Velzen zat hier wel een drogisterij, maar dan wel een drogisterij Polak. Mannheim is bij hem onbekend. Wat hij nog wel weet is dat je bij deze drogist foto rolletjes kon brengen om ze te laten ontwikkelen.
Bron: Jaap van Velzen.
Bij deze is dus bewezen dat Jaap van Velzen in ieder geval gelijk had. Daarbij moet wel worden vermeld dat ook Raphael Mannheim hier zijn zaak had, ook een drogisterij.
Voor het verhaal van Raphael Manheim en Johanna Manheim-Citroen verwijs ik naar de 'Community-site'.

 • Advertentie. - 

  Deze advertentie voor de fotozaak van de firma Polak is afkomstig uit: Het Joodsche Weekblad : uitgave van den Joodschen Raad voor Amsterdam, datum: 27 juni 1941.
  Overigens is ook een advertentie voor Edgar's IJsbar 'mee'genomen.

Bijdragen 
Reacties