Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Marja Heimering 8

Welkom bij Loes en Angela in het 10de straatje!

Kleding boetiek ´t Haasje de gezelligste winkel in de Hazenstraat.

In 1979 opende Loes Schimmelpennink de deur van boetiek 't Haasje in de Hazenstraat 52, waar voorheen oude kacheltjes werden verkocht. Loes maakte alle collecties zelf, waaronder ook kinderkleding. In 1981 verhuisde 't Haasje een deur verder naar het hoekpand Elandsstraat 121, waar toen nog maar één verdieping op stond. Haar dochter Angela ging daar wonen, en toen zij ging trouwen werden er nog twee verdiepingen opgebouwd.

Het ondernemen heeft Loes van huis uit meegekregen. Opgegroeid in een groot gezin, had haar moeder na het overlijden van haar vader, een Modehuis ‘aan huis’ in Amsterdam zuid.
Al haar broers en zussen zijn innovatieve ondernemende geesten, waaronder Luud (Witte fietsenplan) en Ton van Boekhandel Schimmelpennink (ook beschreven op deze site).

Angela reisde dagelijks op en neer naar Rotterdam waar zij werkte. Toen 14 jaar geleden haar dochter werd geboren, werd dit te bezwaarlijk. Zij heeft haar baan opgezegd en is bij haar moeder in de zaak komen werken en sindsdien doen de dames alles samen. Loes had een mode opleiding maar Angela niet, dus vanaf dat moment werd er niets meer zelf gemaakt,
maar kopen zij alles in. Angela richt zich vooral op de verkoop en Loes doet alles eromheen en dat is héél veel. Want naast alle werkzaamheden voor de winkel laat zij geen kans onbenut om de Hazenstraat ‘op de kaart te zetten’. Zij is de motor achter de Winkeliersvereniging Hazenstraat en alle straatactiviteiten, zoals bijvoorbeeld de viering van Sint Maarten met een toneelstuk en snoep voor de kinderen uit de buurt. Maar het hoogtepunt is natuurlijk dat op 10-10-2009 de Hazenstraat officieel is uitgeroepen tot Het 10de straatje. En op 10-10-´10 was het natuurlijk helemaal groot feest, met een champagnebrunch en feest tot laat in de avond.

Zo´n tien jaar geleden is het naastgelegen pand Elandsstraat 123 aangekocht, waardoor de winkel meteen twee keer zo groot werd. Tot eind jaren zeventig van de vorige eeuw was hier nog een heuse hoefsmid gevestigd.

In de loop der jaren hebben de dames een vaste klantenkring opgebouwd, waar ze bij het samenstellen van de collectie terdege rekening mee houden. En trouwe klanten worden op gezette tijden verrast met originele kaarten waarin ze attent worden gemaakt op het ‘arriveren van de nieuwe collectie’ of op de uitverkoop.
De koffie en thee staat er altijd klaar en er hangt een ontspannen en gastvrije sfeer, want ja, “het moet natuurlijk wel leuk blijven!”

´t Haasje | Elandsstraat 121 hoek Hazenstraat |1016 RZ Amsterdam | 020-6238507 | Loes Schimmelpennink en Angela Happel.

© Marja Heimering februari 2011

Reacties