Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Buurtlocatie Buurtwinkels

Buurtlocatie Van der Pekstraat

Van 26 maart tot en met 21 augustus 2011 was de buurtlocatie op de Van der Pekstraat 2 geopend. Nu is er in de etalages van het voormalige winkelpand nog een deel van de presentatie en een nieuwe presentatie te zien, tot het pand een nieuwe bestemming krijgt.

Wat was er te doen in de buurtlocatie?
In de voormalige beddenwinkel van Burger had het Amsterdam Museum een tijdelijke buurtlokatie. Daar was een presentatie te zien met foto's en informatie over Amsterdam-Noord en vooral over het heden en verleden van buurtwinkels in de omgeving.

Vanuit de locatie werden verhalen, foto’s en voorwerpen over winkels uit de buurt verzameld en worden buurtbewoners opgeroepen hun belevenissen, foto's en voorwerpen aan deze verzameling toe te voegen.

Tevens was er een programmering. Er waren de 'verhalen van vroeger' bijeenkomsten waar we scholieren en ouderen met elkaar in gesprek brengen over het Amsterdam-Noord van vroeger en nu. Er werden discussieavonden georganiseerd, wandeltochten door de buurt, ontmoetingen voor ondernemers en programma's voor kinderen.

Hiernaast staan voorbeelden van evenementen en verslagen van gebeurtenissen op de locatie.