Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verslag 8

Verhalen van Vroeger bijeenkomst 12 april 2011

Dinsdag 12 april vond er weer een ‘Verhalen van Vroeger’- bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst zijn leerlingen (2e klas VMBO) van het Montessori College Oost in gesprek gegaan met oudere buurtbewoners over buurtwinkels van vroeger. De leerlingen werden hierin begeleid door vrijwilligers van de ABN AMRO bank.
Het gesprek vond plaats in de buurtlocatie van het Amsterdam Museum in de Javastraat in Amsterdam-Oost. Hieronder het verslag van Anouar Ziani en Shanda Groeneveldt.

Toen we met de ouderen in gesprek waren is ons opgevallen dat ze toch best veel praten en ze weten best veel terwijl het toch lang geleden was. Ze waren ook blij om het ons te vertellen.

Ze legden ook uit over een oude koffie molen van vroeger toen ze koffie moesten maken, kostte dat een half uur en nu heb je in minder dan 10 minuten al een espresso. Er is toch heel veel veranderd tussen nu en vroeger.
Nu zijn er toch veel groente winkels en vroeger was er toch meer variatie. Bijvoorbeeld: schoenen, stoffen, bakkers, melkboer, poeliers, vis, slagers. Maar alles was apart. Nu hebben we grote supermarkten waar je alles kan kopen. De ouderen missen de saamhorigheid.
Wij vonden het heel gezellig om te horen van iemand die er bij was en het was heel leuk. De ouderen vertelde heel wat dingen die we niet wisten, we wisten niet eens dat het allemaal bestond en we hebben heel veel van geleerd.

Reacties