Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Mechanisch speelgoed

voor mensen van 0-80 jaar

Voordat Mechanisch speelgoed zich in deze winkel vestigde, was het een antiek en curiosawinkel, daarvoor een Winkel van Sinkel. Mechanisch speelgoed is een cadeauwinkel voor mensen van 0-80 jaar.

De winkel is gespecialiseerd in lampen, mechanisch speelgoed, houten speelgoed en poëzieplaatjes. De winkel mijdt populair speelgoed en speelgoed dat bij een hype hoort, zoals speelgoed dat op de markt wordt gebracht in het verlengde van films en tekenfilms. De eigenaar gaat altijd nog naar de grote speelgoedbeurs in Neurenberg om bijzondere cadeautjes en apart speelgoed te vinden.

Westerstraat niet zomaar een straat

De foto is gemaakt door Mariette Carstens voor het fotoboek De Westerstraat niet zomaar een straat. Sinds 25 jaar woont en werkt Mariette als zelfstandig fotograaf in de Jordaan. Dit lustrum bracht haar op het idee om “mijn Jordaan” in beeld te brengen. In haar vrije werk is zij geïnteresseerd in het alledaagse, het onopvallende. Daar waar anderen aan voorbij lopen, ziet zij als een uitdaging. In de Westerstraat doet Mariette Carstens al jaren haar dagelijkse boodschappen. Gaandeweg leerde zij de straat en de ondernemers beter kennen. Het is een straat met een zeer gevarieerd ondernemerschap. Door haar voorliefde voor het fotograferen van interieurs en portretten kwam zij op het idee om de ondernemer in zijn bedrijf te portretteren. Om de aandacht in de foto’s niet op het winkelaanbod te richten, heeft ze gekozen voor zwart-wit beelden. De beelden zijn met een analoge 6x6 Hasselblad camera gemaakt. Ze heeft van de Westerstraat “niet zomaar een straat” gemaakt. De bijschriften zijn geschreven door Jaap van Straalen, eigenaar van Island Bookstore in de Westerstraat.

Het boek De Westerstraat niet zomaar een straat is in de museumwinkel van het Amsterdam Museum te koop is voor € 14,95

Reacties