Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Nieuws 8

Bakkers in 1855

De website Amsterdam Historie die tot nu toe vooral de winkels in de Spaarndammerbuurt in kaart bracht, toont sinds kort online winkels in de hele stad.

Henk Laloli, beheerder van de website, heeft voor 1855 de gegevens van meer dan 370 bakkers uit het adresboek overgenomen en omgezet naar de huidige adressen.

De digitale kaart (op basis van Google maps) laat de spreiding en de concentratie in bepaalde straten goed zien. Zo zijn er veel bakkers in de lengtestraten van de Jordaan, in de straten tussen de grote grachten en in de Nieuwmarkt. Ook lagen de bakkerijen vaak aan doorgangsstraten. Voor bijna iedereen was er dus wel een bakker om de hoek of op de hoek.
Binnenkort volgt informatie over andere soorten winkels in 1855, zoals kledingwinkels, winkels voor woningartikelen en boekhandels.

Zie voor de overzichten van winkels in de stad en de Spaarndammerbuurt: http://www.amsterdamhistorie.nl/winkels/winkels.html

Gebruik de keuzeopties rechts om de gegevens van verschillende tijdvakken te zien opd e kaart. Let op! Voor de hele stad zijn nu alleen nog de bakkers uit 1855 te zien.

Reacties