Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Frederieke Jacobs 8 1

Mauve, winkel van Hannah van Wijnhaarden

'Ik tooi mensen'

Wanneer je de ‘winkel’ van Hannah binnenloopt, moet je eerst even oriënteren. Is het eigenlijk wel een winkel? Eigenaresse Hannah, die zich niet alleen met kleding maar ook met ‘styling, performance en poëzie’ bezig houdt, overweegt of ze net als het verderop gelegen Brillenmuseum in de Gasthuismolensteeg, haar winkel een museum zal gaan noemen.

  • Mauve - 

    Interieur van winkel Mauve, vol met antiek, 'design' en theaterkleding

Een museum brengt wat meer geld in het laatje dan toeristen die enkel een foto maken en weer naar buiten lopen. Hoewel ze daar ook iets op gevonden heeft: in een klein klompje naast de deur kunnen mensen een financiële bijdrage stoppen.

Hannah moet het echt hebben van haar vaste klanten en mensen die op zoek zijn naar een nieuwe look. Sommige spullen in de winkel vinden als het ware hun eigen weg naar de klant: een sombere vrouw liep met hernieuwde energie de winkel uit nadat zij een paar vintages hakschoentjes kocht bij Mauve. Eigenlijk vindt Hannah zichzelf een soort therapeute en stylist ineen: een nieuwe look – met vintage en nieuwe kleding – kan iemand niet alleen een ander uiterlijk , maar ook een ander gevoel bezorgen. Zelf spreekt ze van het ‘tooien’ van haar klanten.

Mauve is gevestigd in een monumentaal pand uit omstreeks 1600. Het ‘wenteltraphuisje’ is geregistreerd als Rijksmonument. Volgens Hannah is het altijd een winkel geweest: voor Mauve was er een sigarenwinkel in gevestigd.

Bijdragen 
Reacties (1)

De Klerewijven

Beste Hannah, wij verkopen een aantal antieke stuks uit de collectie. Wellicht heb je belangstelling. www.deklerewijven.nl en info@deklerewijven.nl

Met vriendelijke groeten,

Liesbeth van Muyden en Caroline Peters
,
20 sept 2011,1:49
Reacties (1)