Ingemaakte groenten in het zuur
Herkomst: Turkije, Izmir
Ingrediënten: Groenten, water, zout en zuur
Winkel: Genco
Prijs: €2,50
Inmaken in zout of zuur is een eeuwenoude manier om groenten en fruit te bewaren. In Turkije worden veel groenten ingemaakt in water met zuren én zout. Tursu heet dat in het Turks. Veel mensen doen het zelf thuis, maar voor wie daar geen zin in heeft, zijn er grote en kleine potten te koop; van één soort of gemengd zoals deze pot waar witte kool, wortels, augurken, groene paprika’s, tomaten, knoflook in zitten. De zuren zijn: azijnzuur E-260, citroenzuur E-330 en kaliumsorbaat E-210.
Ze worden gegeten als bijgerecht of bij de meze. Deze groenten zijn van de firma Ceren, opgericht in 1989, die in 2000 werd overgenomen door Omrat. Ceren Impex in Amsterdam is het logistieke centrum voor de distributie in Europa.
Bijdragen
Reacties