Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Nel de Jager wint de Gouden Piet Kranenbergring

Winkelstraatmanager Nel de Jager heeft op de Provada-vastgoed beurs in de RAI de Gouden Piet Kranenberg Ring gekregen, een stimuleringsprijs voor vastgoed en lokale economie.

De prijs is vernoemd naar voormalig Heineken-directeur Piet Kranenberg (1917-2009), vanwege zijn rol bij het behoud en de renovatie van het Olympisch Stadion. De prijs is bestemd voor iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van vastgoed in brede zin in groot Amsterdam.Nel de Jager speelde als winkelstraatmanager een grote rol bij de ontwikkeling van de Haarlemmerdijk en de Spaarndammerstraat tot intensiever gebruikt winkelgebied. “Nel de Jager heeft door haar doorzettingsvermogen en passie voor de lokale economie mede geholpen om mooie oude stukken van de stad nieuw elan in te blazen. Deze prestatie is niet vanzelf gegaan. Geloof hebben in een project, de bakens verzetten en met niets meer dan gezond verstand goede ontwikkelingen tot stand laten brengen. Een grote maatschappelijke betrokkenheid, met als eindresultaat dat een gehele buurt terug is gezet op de maatschappelijke, economische en vastgoedkaart van Amsterdam”, aldus het persbericht van organisator Bouwinvest.
In haar Speech na de uitreiking nam Nel de Jager de gelegenheid te baat om nog eens te refereren aan het Haarlemmerplein. Op haar wensenlijstje staat een goede invulling voor de nieuwsbouw met een meerwaarde voor zowel het Haarlemmerplein als de Haarlemmerbuurt. Strijdbaar als altijd hield ze haar gehoor voor: ‘Als we niet oppassen dan komt hier dus gewoon de zoveelste Albert Heijn. Weliswaar een franchiser, maar dan toch. Daar zitten we toch niet op te wachten!’ Op de beurs is ook een boekje verspreid over verschillende ondernemers uit de Haarlemmerbuurt.

Bijdragen 
Reacties