Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Arena Chaudrx door Marella Karpe 8

Winkelen moet ook leuk zijn voor kinderen

2011
/

Sinds kort is er een winkel geopend met alleen kinderkleding op de Javastraat. Arena Chaudrx - die werkt in deze winkel - vindt dat het voor de kinderen een pleziertje moet zijn om te komen.

Vanaf 13 mei 2011 is er een winkeltje voor kinderkleding geopend in het pand aan de Javastraat 51, waar voorheen een winkel in Afrikaanse kleding was gevestigd. In de zelfde ruimte is tevens een vestiging van "Western Union", waar men geld naar het buitenland kan versturen, maar dat staat helemaal los van de winkel. Arena - "ik ben niet de eigenaar, dat is Said van de Pakistaanse kruidenwinkel, hij is familie van me , zelf heb ik samen met mijn man een stal met dekbed overtrekken op de Dappermarkt"- heeft de suggestie gedaan om een kinderkleding winkel te openen omdat een dergelijk winkel nog niet in de Javastraat was te vinden. Zij zorgt dat er snoepjes en lollies in de toonbank lade liggen, waarmee ze kinderen die met hun ouders meekomen een plezierig moment bezorgt. Zelf kiest ze de kleding uit in Frankrijk en Engeland waarbij zij afgaat op haar eigen smaak. "Meestal heb ik kleuren gekozen die goed vallen, maar soms vind ik zelf iets heel mooi en verkoopt het helemaal niet .''

Tot nu toe is de ervaring dat zowel de vader als de moeder kinderkleding kopen, maar er zijn ook wat meisjes van een jaar of 12 die zelf inkopen van een paar euro komen doen voor hun neefjes of nichtjes. Mensen maken wel een praatje in de winkel, echter grotendeels gaan de gesprekken over prijs en kwaliteit. Vriendelijkheid en belangstelling tonen voor de klant vindt Arena een 'must' voor een winkelier. Zij houdt ervan om met kinderkleding te werken, hoopt dat de winkel een succes wordt. Het is voor haar werk dat nog meer haar hart heeft dan het verkopen op de Dappermarkt, hoewel het daar wel veel drukker is. In Pakistan - het geboorteland van Arena- heeft Arena gewerkt als schoonheid specialiste, maar haar ouders hadden daar vroeger kledingbedrijven, ze is dus geen vreemde op dit terrein.

Reacties