Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: AM-Annemarie de Wildt 8 1

Marc's Bikeshop

Mark Koks uit West-Friesland is 8 jaar lang een professioneel triatlon sporter geweest. Het werd tijd voor iets anders, maar het moest wel iets sportief zijn . Via via kreeg hij te horen dat er in de Bijlmer een fietsenwinkel ter overname was en zo is hij in 2003 in de Bijlmer terecht gekomen. Samen met zijn zakelijke en levenspartner Mildred Belfor runt hij nu Marc Bikeshop.

Voor de deur staan pompen waar voorbijgangers hun slappe banden mee kunnen oppompen en een bus waarin (buitenlandse) munten verzameld worden voor een kinderspeelplaatsen in Oost-Europa en Azië. De fietsenwinkel heeft na een paar verhuizingen eindelijk een vaste plek gekregen bij het nieuwe Bijlmerstation. De zaak is goed gegroeid en met zijn vaste team staan zij dagelijks klaar voor de klantenkring van Zuidoost.

Mark woont sinds 3 jaar in de Bijlmer: West-Friesland is wel mooi en rustig maar net iets te ver om elke dag op en neer te reizen. Voor Mark is de Bijlmer als ondernemer aantrekkelijk vanwege zijn diversiteit. Marc Bikeshop verkoopt vooral A-merken. Onlangs zijn ze, op verzoek van minder draagkrachtige klanten overgegaan op B-merken. Marc Koks, zag dat aanvankelijk niet zo zitten. Mildred Belfor zegt nu dat het wel een goede beslissing was.
Naast fietsen verkopen ze ook tassen, bellen en plastic bloemen om een fiets mee te versieren.

Deze onderneming deed mee aan het project Bijlmer Euro van Imagine I.C..

Reacties (1)

Reactie verwijderd

In principe worden reacties die de grenzen van de wet overschrijden en/of persoonlijk van aard zijn verwijderd. Dit staat ook in de disclaimer:

Beperking
Het Amsterdam Museum behoudt het recht om beledigende en/of volgens de redactie discriminerende opmerkingen en onnodig kwetsende reacties van de site te verwijderen zonder daar verder uitleg over te geven. Ook berichten of reacties die niet passen binnen de doelstelling van het buurtwinkelproject kunnen zonder opgaaf van reden verwijderd worden.

Reactie verwijderd
,
11 jul 2014,16:11
Reacties (1)