Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: AM-Annemarie de Wildt 8 1

House of Pain

Anke Luth en Hedwig Parder werkten als professionele bodybuilders en behaalden in 2005 zelfs de titel mr. en ms. Europa Bodybuilding. Hedwig heeft ook een wereldkampioenschap bodybuilding op zijn naam staan. Daarnaast werkten ze freelance als personal trainers. House of Pain noemden ze zichzelf. Hun droom ooit een eigen fitnessschool te starten is in 2008 uitgekomen.

Toen supermarkt Basismarkt in winkelcentrum Kraaiennest zijn deuren sloot, stond de winkel een tijd leeg. Het was een deprimerend gezicht en niet goed voor de sfeer in het winkelcentrum. Jenny van Dalen en Micha Vonk vonden ondernemers die de ruimte een nieuwe bestemming gaven: Anke Luth en Hedwig Parder openden in mei 2008 een fitnessstudio, die ze Professional Fitness noemden, maar die al snel House of Pain genoemd werd. Die naam staat nu ook op de kleding die ze verkopen.

Na hun komst trok het winkelcentrum weer aan. Anke Luth: ‘Na de fitness doen mensen hier ook hun boodschappen’. Anke, die oorspronkelijk uit Groningen komt en lang in Amsterdam West woonde is onlangs samen met Hedwig naar Zuid-Oost verhuisd.

Anke vindt het jammer dat het van buiten niet te zien is dat er een fitnesscentrum in Kraaiennest zit. Binnenin is dat maar al te duidelijk. Door de grote ruiten is de ruimte met de toestellen goed zichtbaar vanaf de gang van het overdekte winkelcentrum. Klanten kunnen onbeperkt fitnessen vanaf 25 euro per maand. De meesten komen uit de buurt. Mensen kunnen er ook terecht voor fysiotherapie en Professional Fitness werkt samen met de huisarts. Ook biedt de sportschool plekken voor stagiaires en is het een officieel leerbedrijf van het ROC.

Deze onderneming deed mee aan het project Bijlmer Euro van Imagine I.C..

Reacties (1)

Mr

What is address of this gym please ???

Bart
,
1 jul 2020,22:51
Reacties (1)