Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: AM-Annemarie de Wildt 8 2

Naproeven in de Bijlmer

In 2008 opende restaurant Meram zijn deuren aan de Bijlmerdreef. Het restaurant tegenover metrostation Ganzenhoef heeft een terras met een met houten tulpen versierd hek en uitzicht op de imposante metropeilers. Het bleek een goede gok van Özturk Erkmen en zijn oom om in Zuid-Oost een Turks restaurant te beginnen

Özturk Erkmen kent Zuid-Oost op zijn duimpje: hij is geboren in hoogbouw van de Bijlmermeer, heeft zijn studie hier gedaan en woont er nog steeds naar tevredenheid. Hij heeft het vak geleerd bij het restaurant van zijn oom in de Pretoriusstraat, naast Helal et Gida. Inmiddels maakt hij plannen voor nieuwe ondernemingen in Zuid-Oost. Het interieur van restaurant Meram komt uit Turkije. Hij heeft een architect uit Istanbul erbij gehaald, die een ontwerp heeft gemaakt met veel bruin en tulpmotieven. Alles is gemaakt in Turkije.

Het restaurant in Zuid-Oost wordt niet alleen door de Turkse gemeenschap bezocht, want die is niet zo groot in Zuid-Oost, maar ook door andere Bijlmerbewoners en de werknemers van de kantoren in de omgeving. Veel van de klanten zijn ooit in Turkije op vakantie geweest en komen bij Meram even ‘naproeven’. Bij jongeren is het restaurant in trek omdat ze er een waterpijp kunnen roken. Restaurant Meram was een van de ondernemingen die het meest geprofiteerd hebben van het Eurobijlmerproject. Ze waren nog niet zo lang open, sinds mei 2009, en de extra aandacht was welkom.

Deze onderneming deed mee aan het project Bijlmer Euro van Imagine I.C..

Reacties (2)

Re: cool

lisaa:
meram zuidoodt is zo cool er is lekker veel eten te vindenheel erg bedankt meraam i love you

ja man het is super lekker die ijsjes en die kapsalon

micheal
,
26 mrt 2012,9:46

cool

meram zuidoodt is zo cool
er is lekker veel eten te vinden

heel erg bedankt
meraam i love you

lisaa
,
26 mrt 2012,9:45
Reacties (2)