Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Nieuws 8

De Klimaatstraat; duurzaam ondernemen en wonen

Klimaatverandering staat al een aantal jaren in het middelpunt van de (politieke) belangstelling. Wereldwijd is inmiddels het besef doorgedrongen dat actie geboden is om onomkeerbare en ingrijpende gevolgen van de opwarming van de aarde te voorkomen.

Klimaatbeleid is al lang geen luxe meer. Alleen schone, groene leefbare steden zullen in de toekomst aantrekkelijk blijven voor bedrijven en bewoners. Alle toonaangevende wereldsteden kennen inmiddels ambitieuze klimaat- en duurzaamheidprogramma’s.

Amsterdamse ondernemers en bewoners zijn steeds meer doordrongen van de eigen invloed op het milieu en handelen daar ook naar. Voor 2010 streeft Amsterdam naar een toppositie op het gebied van klimaat en duurzaamheid op terreinen als wonen, werken, toerisme en evenementen. Hierbij werkt de gemeente samen met ambitieuze partners en bedrijven en geeft de gemeente invulling aan haar voortrekkersrol en voorbeeldfunctie. Stadsdeel Centrum sluit zich hierbij aan.

Het stadsdeel stimuleert bedrijven om bewust aan de slag te gaan met Duurzaam Ondernemen. Na de voorbereidingen in 2008 wordt in 2009 het project ‘Klimaatstraat’ uitgevoerd: De Utrechtsestraat is aangewezen als proeftuin voor klimaatvriendelijk en duurzaam ondernemen en wonen. Dit betekent dat een aantal grote bedrijven gaat samenwerken in de Utrechtsestraat. De bedrijven doen dit door bijvoorbeeld het vuilnis op te halen in recyclebare kartonnen dozen, vracht te vervoeren met elektrische wagens en het aanbrengen van energie- en waterbesparende leidingen en systemen. Zo mogelijk wordt er ook meer groen geplant. Dit zal een leiden tot een aantrekkelijke, duurzame en milieuvriendelijke groene straat.

Het is de bedoeling dat het project ‘Klimaatstraat’ in de toekomst ook in andere Amsterdamse winkelstraten wordt uitgevoerd.

Bijdragen 
Reacties