Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verslag

Eindfeest Buurtwinkels

2011

De tentoonstelling in het museum is nog twee weken open, maar beide buurtlocaties zijn inmiddels gesloten. Afgelopen zondag, 21 augustus, was het Buurtinkels eindfeest in Amsterdam Noord. Op het Van der Pekplein hadden zich allerlei mensen uit heel Amsterdam verzameld die bij het project betrokken zijn geweest. Buurtbewoners en winkeliers die hun ervaringen, verhalen en voorwerpen met het museum hebben gedeeld, vrijwilligers die de verhalen hebben verzameld en zich op andere manieren voor het project hebben ingezet, toevallige voorbijgangers die ook een worstje meepikten en veel kinderen die meededen aan de buurtquiz of een eigen buurtwinkel kijkdoos kwamen knutselen. Ook werd er ter plekke het buurtwinkel monument monument gemaakt.

Van 14.00 tot 19.00 waren er verschillende bandjes uit Amsterdam Noord die optraden in de locatie of op het plein. In de middag gingen de drie barbecues aan en kon iedereen een hapje mee-eten. De kinderen konden zich laten schminken, suikerspinnen halen of een eigen buurtwinkel maken. En natuurlijk was de inmiddels welbekende buitenkapper weer aanwezig. Hieronder zijn foto's te zien die fotograaf Caro Bonink van deze middag maakte.

Veel van de aanwezigen gaven aan dat ze het nu toch wel jammer vonden dat het dan toch de laatste dag was dat we open waren. En ook voor ons is het nog steeds raar om te beseffen dat dit omvangrijke project nu bijna is afgelopen.

Als museum zijn we uit beide locaties vertrokken maar in Mustafa's koffiehuis is nog een deel van de presentatie te vinden die daar zal blijven hangen en in Noord is er vanaf de straat nog een buurtwinkels etalage te zien die daar voorlopig nog zal blijven.

Reacties