Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Frits Slicht 1

Ajax

1 jan 1968 - 1 jan 1988
/

Zijn bijgeloof was: ‘Als we naar het buitenland gaan, zonder een boterkoek van Verdooner, verliezen we geheid’.

Menig Ajax speler uit de gouden tijd was klant. Jaap van Praag wist niet eens hoe mijn winkeltje er uit zag. Hij kwam vaak ook op zondag, maar altijd via de bakkerij, voor vele wedstrijden even bij mij langs om boodschappen te doen. Menig keertje heb ik van hem een kaartje gekregen.

Tonnie Pronk ging niet naar het buitenland zonder een boterkoek van Verdooner. Zijn bijgeloof was: ‘Als we naar het buitenland gaan, zonder een boterkoek van Verdooner, verliezen we geheid’. Johan Cruijff en Piet Keizer kwamen ook geregeld langs. Zelfs bij een interview met Frits Barend vertelde Johan, dat hij vaak bij mij op zondag in de winkel kwam.

Met Sjakie Swart heb ik nog bij OVVO gevoetbald en ook hij kwam vaak bij ons in de winkel. Zijn vader was elke week bij ons. Hij was de sigarenleverancier van mijn vader. In die tijd bracht de oude Swart ook de formulieren van de voetbaltoto.

Dit verhaal is overgenomen uit: Herinneringen van Dave Verdooner, de Boletjesbakker.

Reacties (1)

de heer job klebach

p17 jarige leeftijd heb ik de heer verdooner geholpen op de vakschool voor banketbakker om het examen patroon banketbakken te halen Ik was er leerling en hielp bij vakantie de examienaten te helpen en te begeleiden.Hij heeft mij goed beloond hij was geslaagd

job klebach
,
17 feb 2021,19:07
Reacties (1)