Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Verhaal: Frits Slicht 1

Het Rood-Wit-Blauwe gevoel

17 juni 2008
/

Hij zegt: “ik vind het belangrijk om beide vlaggen te tonen. Wij leven in Nederland en daarom is het goed om het gewoon samen te doen, dat is veel beter”.

  • Celal Yildiz en een medewerker - 

    Samen met een medewerker worden de vlaggen van Turkije en Nederland opgehangen om aan te geven dat we samen kunnen sporten en samen kunnen leven. Foto gemaakt door de schrijver.

Het is dinsdag 17 juni, kort na de plaatsing van Turkije voor de kwartfinale van het EK-voetbal. Vanaf het moment dat duidelijk was dat Turkije naar de volgende ronde ging had Celal het idee dat hij wat moest doen. Er zijn in de Javastraat al veel winkels met vlaggen en overal zag hij bij de buren vlaggen verschijnen. Hij is al vanaf maandag bezig zijn winkel te versieren met Turkse én Nederlandse vlaggen. Het geeft hem wel een hoop werk maar ook een goed gevoel.

Als ondernemer van Turkse afkomst in Amsterdam vindt hij het niet meer dan logisch om zijn winkel met zowel Turkse als Nederlandse vlaggen te versieren. Hij zegt: “ik vind het belangrijk om beide vlaggen te tonen. Wij leven in Nederland en daarom is het goed om het gewoon samen te doen, dat is veel beter”.

Het Rood, Wit en Blauw van de Nederlandse vlag wordt zo samen gebracht met het kleuren Rood en Wit van de Turkse vlag. De reacties van zijn klanten en van de mensen die langslopen zijn positief. Iedereen kijkt naar de beide vlaggen en lacht. Men vindt het een leuk initiatief, het is toch prachtig die combinatie van de beide vlaggen!

Al voor het begin van het EK voorspelde hij de finale Turkije - Nederland.
Mocht het zo zijn dat dit ook echt gaat gebeuren dan zal hij niet teleurgesteld zijn als Nederland zou winnen. Belangrijker vindt Celal dat Turkije goed gepresteerd heeft door de finale te halen. Als Turkije maar goed speelt dan ben ik al trots en blij en verdienen de spelers een groot applaus.

Reacties (1)

Nieuw Eigenaar

Deze winkel heeft nieuwe eigenaar cevat en husyin en iederen welkom bij ons voor verse groenten en fruiten.

Roma
,
6 apr 2011,15:56
Reacties (1)